Veelgestelde vragen ONS

Iedere periode ontvang je een loonstrook in MijnTzorg (AFAS). Op deze loonstrook stond altijd een urenspecificatie met je gewerkte uren (op de ‘achterkant’). Je verlofuren en inhaaluren stonden op de loonstrook rechts onderin. Vanaf de salarisbetaling op vrijdag 4 februari 2022 gaat dit veranderen. De urenspecificatie, verlofuren en inhaaluren staan dan in ONS. Per mail kreeg je hierover informatie. Op deze pagina staan de veelgestelde vragen met daarbij de antwoorden over urenspecificatie, verlofoverzicht en compensatie-uren (inhaaluren). Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met je zorgcoördinator.  Tip: bekijk ook eerst de handleidingen:

 

Er mist informatie op mijn loonstrook. Hoe kan dat?  
We nemen afscheid van het systeem dat ervoor zorgde dat de urenspecificatie, verlofuren en inhaaluren op je loonstrook kwamen te staan. Deze informatie vind je voortaan in het ONS Medewerkerportaal.

 

Hoe kom ik in het ONS medewerkerportaal? 
Bekijk voor hulp met inloggen in ONS deze handleiding. Kom je er niet uit? Vraag dan je zorgcoördinator om hulp.

 

Waar kan ik zien hoeveel uren ik heb gewerkt? 
Deze informatie vind je in het ONS Medewerkersportaal. Op de hoofdpagina ga je naar ‘Uren gewerkt deze week’ voor het overzicht. Bekijk in de handleiding ‘Gewerkte uren inzien & Compensatie-uren’ waar je dit precies kan vinden. Kies of je de handleiding op mobiel/tablet of laptop/pc wil openen.

 

Ik heb vandaag bij een cliënt gewerkt, maar ik zie dit nog niet in ONS bij mijn gewerkte uren staan. Hoe kan dat? 
Het kan zijn dat cliënten waar je vandaag bent geweest nog moeten worden verwerkt in het systeem. Controleer het op een later moment nog een keer.

 

Waar kan ik zien hoeveel vrije dagen/verlof ik nog heb? 
Het actuele overzicht van jouw verlofuren zie je in het ONS Medewerkerportaal. Bekijk de handleiding ‘verlofuren inzien’ waar je dit kan vinden. Kies of je de handleiding op mobiel/tablet of laptop/pc wil openen.

 

Waar zie ik hoeveel verlofuren op welk moment komen te vervallen?  
Wanneer je verlofuren hebt die over een tijdje vervallen, zie je hiervan een melding in ONS. Per verlofpotje zie je wat vanaf welke datum vervalt. In de handleiding ‘verlof uren inzien’ lees je hierover meer bij hoofdstuk 3. Kies of je de handleiding op mobiel/tablet of laptop/pc wil openen.

 

Wat zijn compensatie-uren?
Voortaan heten ‘Inhaaluren’ compensatie-uren. Deze uren vind je niet meer rechts onderin op je loonstrook, maar alleen in het ONS medewerkersportaal. Bekijk in de handleiding vanaf hoofdstuk 4.1 hoe je jouw compensatie-uren (inhaaluren) inziet. Kies of je de handleiding op mobiel/tablet of laptop/pc wil openen.

 

Waar kan ik zien hoeveel compensatie-uren (inhaaluren) ik nog moet werken? Of hoeveel uren ik extra heb gewerkt?  
Het overzicht met compensatie-uren vind je in het ONS medewekerportaal. Klik op de hoofdpagina op ‘compensatie’ om het overzicht te bekijken. In de handleiding ‘Gewerkte uren inzien & Compensatie-uren’ lees je vanaf hoofdstuk 4.1 meer over compensatie-uren. Hier lees je ook meer over de verschillende grafieken die je in ONS ziet. Kies of je de handleiding op mobiel/tablet of laptop/pc wil openen.