Onze werkwijze

Alles wat wij doen en onze werkwijze is erop gericht mensen zelfstandig hun eigen leven te laten leiden. U bepaalt zelf hoe u uw leven inricht. Dat voelt prettig. Tzorg kan u hierbij helpen met huishoudelijke ondersteuning en/of individuele begeleiding. Wilt u hiervan gebruik maken, dan heeft u een indicatie nodig van uw gemeente. Ook bij het aanvragen van uw indicatie helpt Tzorg u. Zodra u een indicatie heeft, gaat Tzorg bij u aan de slag.

Onze werkwijze stap voor stap

  1. Indicatie
    Wilt u thuishulp van Tzorg aanvragen? Controleer eerst of Tzorg actief is in uw gemeente en vul uw gegevens in op het formulier. Vervolgens nemen wij contact met u op en indien gewenst informeren wij u hoe u de indicatie bij uw gemeente kunt aanvragen. Wanneer u thuishulp ontvangt, betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte daarvan wordt bepaald door uw gemeente en geïnd door het Centraal Administratiekantoor (CAK).  U krijgt van het CAK ook de rekening voor het betalen van de eigen bijdrage.
  2. Kennismaking
    Thuiszorg is persoonlijk en daarom vinden wij een goede kennismaking van belang. Uw thuis is uw vertrouwde omgeving en dat moet zo blijven, ook met een thuishulp die u helpt in huis. Daarom houden we rekening met uw situatie en voorkeuren. Voordat de hulp start is er een kennismaking met de zorgcoördinator. Bij Tzorg krijgt u een vaste huishoudelijke hulp. Dit geeft het vertrouwde gevoel dat wij belangrijk vinden.
  3. Zorgplan
    Zodra u een Wmo-indicatie heeft, gaan we starten aan de hand van een ondersteuningsplan waarin precies staat beschreven wat we bij u thuis gaan doen. Dit plan sluit aan bij uw leefgewoonten en wensen. Het ondersteuningsplan zit in de cliëntmap en wordt in uw woning bewaard. Samen met u, uw familie en/of mantelzorgers kijken we regelmatig naar het ondersteuningsplan en passen dit samen aan als het nodig is.

In de cliëntmap vindt u ook uitgebreide informatie over de dienstverlening van Tzorg, onze algemene voorwaarden en onze contactgegevens. Zo bent u dus altijd op de hoogte.