Een hartverwarmende voorstelling

Ma 16 december

Tzorg bestaat dit jaar 10 jaar. Daar staan we graag bij stil. Het hele jaar organiseren we leuke kleine activiteiten. Een van die activiteiten is het vervullen van wensen. Dit keer de wens van thuishulp Monica Lander: Een musical bijwonen samen met haar zus Sandra.

Monica en Sandra Lander uit Delft. Ze lijken op elkaar, dragen allebei een bril, hebben dezelfde stem én werken allebei als thuishulp bij Tzorg. Samen al tien jaar. Zussen en collega’s, we weten niet beter. Bij onze vorige werkgever, ook een thuiszorgorganisatie, raakten ze wel eens in de war van ons’, vertelt Monica lachend. ‘We werken nu allebei vijf jaar bij Tzorg, in totaal samen tien, daarom heb ik ons opgegeven. Ik wilde Sandra verrassen met een musicalvoorstelling.’ Op vrijdagavond 25 oktober zaten ze samen op de eerste rij in het Circustheater in Scheveningen.

 

Wonderbaarlijk mooi

‘Anastasia was fantastisch. Niet alleen de zang en de kostuums, het was ook humoristisch en zo knap hoe de acteurs allerlei verschillende rollen kunnen spelen.’ Maar het meest is het duo onder de indruk van het decor. ‘Een wonderbaarlijk mooi decor dat elke keer veranderde. Zeker een aanrader om naar deze musical te gaan.’ Een leuke avond dus.

En wat vinden jullie het mooiste aan je vak? ‘Het sociale contact met mensen, dat vind ik persoonlijk het leukste’, antwoordt Monica resoluut. ‘Kijk, de wc’s poetsen hoort erbij maar het dankbare en de waardering die je krijgt, dat is hetgeen waarom ik het nog steeds leuk vind. Mijn vaste cliënten vinden het elke week weer fijn als ik er ben. Ik probeer ze het positieve in het leven te laten zien.’ En Sandra? ‘Eigenlijk precies hetzelfde. Met mijn vaste cliënten kan ik goed opschieten. Ik heb cliënten gehad waar ik vijftien jaar heb gewerkt.’

 

 

Warm hart voor cliënten

Samenwerken binnen dezelfde organisatie heeft zo z’n voordelen, toch zien Monica en Sandra elkaar bijna nooit. Monica: ‘Wij komen niet bij cliënten van elkaar over de vloer, dat willen we bewust niet. We hebben ieder onze eigen cliënten, want we willen niet met elkaar vergeleken worden. Soms heb je even een uitlaatklep nodig in bepaalde situaties, dan is het fijn dat je dicht bij elkaar zit.’

Ondanks alle veranderingen in de zorg van de afgelopen jaren, hebben ze het na dertig jaar thuiszorg nog steeds naar hun zin en dragen ze hun cliënten een warm hart toe. Sandra besluit: ‘Voor de mooie momenten, daar doe je het voor. Voor sommige cliënten zou je door het vuur gaan.

 

Terug naar alle nieuwsberichten