Huishoudelijke Hulp Toelage

Huishoudelijke Hulp Toelage

De regeling Huishoudelijke Hulp Toelage maakt het mogelijk huishoudelijke hulp in te kopen tegen een gereduceerd tarief. Het kan voor u als cliënt financieel aantrekkelijk zijn om hier gebruik van te maken. De Huishoudelijke Hulp Toelage, beter bekend als HHT, is een toelage die u in sommige gemeenten kunt ontvangen bij het inhuren van huishoudelijke hulp. De HHT is een regeling van de Rijksoverheid om zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden in de thuishulp.

 

Voor wie is de Huishoudelijke Hulp Toelage?

  • Mensen met een Wmo-indicatie die graag extra zorg in willen kopen.
  • Mensen die in aanmerking komen voor maatwerkvoorziening Hulp in het Huishouden, maar daar van afzien, bijvoorbeeld vanwege de hoogte van de eigen bijdrage.
  • Mantelzorgers die huishoudelijk hulp willen inhuren voor zichzelf of voor degene waarvoor zij mantelzorg verrichten, om te voorkomen dat zij overbelast raken.

Niet alle gemeenten bieden nog de mogelijkheid voor het aanvragen van HHT. Ook gelden per gemeente andere bedragen voor de eigen bijdrage en wie er gebruik van mag maken. Uw gemeente kan u precies vertellen welk tarief voor u geldt.

 

Hoe werkt deze regeling?

Het aanvragen van een HHT is eenvoudig. Het bedrag dat u zelf betaalt ligt vér onder het gangbare tarief voor professionele ondersteuning. De gemeente vult dit bedrag weer aan tot het gebruikelijke uurtarief van een huishoudelijke hulp. Voor het aantal uren dat u afneemt, ontvangt u een factuur. Dat is alles!

Bent al u al cliënt bij Tzorg en wilt u gebruik maken van de HHT? Geef dit bij uw zorgcoördinator aan en wij gaan voor u kijken wat de mogelijkheden zijn en hoe uw gemeente hiermee om gaat.

Bent u nog geen cliënt van Tzorg? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over uw situatie. Daarnaast kunt u ook direct contact opnemen met het Wmo-loket van uw gemeente.

 

Meer weten?

Meer informatie over de Huishoudelijke Hulp Toelage leest u in deze informatiekaart van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Heeft u nog vragen, neem gerust contact  met ons op. Wij helpen u graag.