Kanjer Yvonne

Ma 13 november

Onze thuishulpen en begeleiders staan iedere dag met een warm hart klaar voor onze cliënten. Daarom vinden we het belangrijk om onze collega’s in het zonnetje te zetten. Is uw thuishulp of begeleider ook een Kanjer? Laat het ons weten in een mailtje naar thuis@tzorg.nl.

Kanjer Yvonne

Mevrouw Duyvenboden en haar thuishulp Yvonne kennen elkaar al bijna 6 jaar. Ze hebben veel samen meegemaakt. Yvonne kende de man van mevrouw Duyvenboden die dementie had en later is overleden. Hierdoor hebben ze een speciale band opgebouwd. Ondanks dat ze elkaar alleen op donderdagochtend zien en spreken.

  1. Mevrouw, wat maakt Yvonne voor u een echte Kanjer?

Ze doet de huishoudelijke taken die voor mij moeilijk worden. Naast hulp in het huishouden, heeft ze alle aandacht voor mij. Ik kan alles bij haar kwijt, leuke en minder leuke dingen. We hebben samen veel meegemaakt, en daarom is ze een kanjer voor mij.

  1. Yvonne, hoe voelt het om een Kanjer te zijn?

Ik was vorige week erg verrast. Ik had het niet verwacht, want het is mijn werk en ik vind het heel gewoon en fijn om dit te doen voor mevrouw.

  1. Mevrouw, waar is Yvonne goed in?

Ze is goed in luisteren. Dat is heel belangrijk, want ik ben alleen en dan wil je soms wel iets delen. Ze is echt een luisterend oor voor mij.

  1. Mevrouw, wat voor hobby’s heeft u?

Ik brei en lees graag, maar aangezien ik erg veel last heb van artrose, kan ik mijn handen bijna niet meer gebruiken voor hobby’s.

  1. Is er een speciaal moment dat jullie samen delen?

“Het overlijden van mijn schoonzoon kon ik bij mevrouw kwijt,” zegt Yvonne. Op dat moment was zij mijn luisterend oor. Zo zijn we elkaars kanjers.

  1. Yvonne, wat heb jij van mevrouw geleerd?

Ik heb geleerd om rustig te blijven. Mevrouw is heel rustig en lief van aard, en dat heb ik overgenomen van haar. Rust doet mij goed.

  1. Waar kunnen jullie samen altijd om lachen?

We lachen samen veel om grapjes en om mijn kleinkinderen en achterkleinkinderen.

8. Yvonne, wat is het mooiste aan jouw werk?

Ik vind het fijn om mensen te helpen en het huis schoon te maken zoals zij willen. Als ik linksom ga en mevrouw vraagt mij om rechtsom te gaan, dan doe ik dat. Het is haar huis, dus dat vind ik niet erg. Het zien van een blij gezicht als ik klaar ben met werken en dat iemand zegt: “Fijn, het ruikt weer lekker” daar doe ik het voor.

 

Terug naar alle artikelen