Kanjer Jantine

Ma 27 november

Onze thuishulpen en begeleiders zijn allemaal kanjers. Elke dag staan ze met een warm hart klaar voor onze cliënten. Daarom vinden we het belangrijk om onze collega’s in het zonnetje te zetten. Is uw thuishulp of begeleider ook een kanjer? Laat het ons weten in een mailtje naar thuis@tzorg.nl.

Jantine is al 1,5 jaar de vaste thuishulp van cliënt Nico. Ze zien elkaar ééns in de week en hebben in deze tijd een hechte band opgebouwd. “Vanaf het begin hadden wij direct een goede klik.” trapt Nico het interview af.  
  1. Nico, wat maakt Jantine voor u een echte Kanjer?  

Ik heb een briefje gemaakt en dat is twee kantjes. Het is dus een hele opsomming! Het komt er eigenlijk op neer dat Jantine een goed mens is met het hart op de juiste plaats. Ze staat altijd klaar om te helpen en ik kan altijd bij haar terecht. Verder weet Jantine precies wat ze moet doen als ze bij mij thuiskomt. Ik hoef nooit om iets te vragen; ze doet alles helemaal uit zichzelf. Ze is veel meer dan een huishoudelijke hulp. 

2. Jantine, hoe voelt het om een Kanjer te zijn? 

Ik was totaal overdonderd door de verrassing. Het voelt apart, maar wel heel leuk. Toch zie ik het gewoon als mijn werk. Ik vind het belangrijk om cliënten te helpen.  

3. Wat zijn Jantine haar hobby’s?  

Jantine is dol op shoppen! Dat vindt ze altijd leuk om te doen. Haar vrije tijd offert ze dus graag op om te winkelen.  

4. Wat vindt Nico leuk om te doen?  

Hij is dol op schrijven! Vooral gedichten zoals met Sinterklaas vindt hij heel erg leuk om te maken.  

Nico: “Ik heb altijd al graag geschreven. Op mijn werk maakte ik ook altijd de Sinterklaas gedichtjes voor collega’s. Dat vind ik heerlijk om te doen. Vorig jaar heb ik voor Jantine ook een Sinterklaasgedichtje geschreven.” 

5. Nico, wat heb jij van Jantine geleerd? 

Ik heb geleerd om op te ruimen. Als Jantine wat tegenkomt vraagt ze altijd of ik het écht nodig heb of dat ik het weg kan gooien. Dingen weggooien vind ik zelf moeilijk, maar dat leer ik wel van Jantine. Je kunt niet alles bewaren. 

6. Jantine, wat is het mooiste aan jouw werk?  

Het mooiste vind ik dat je cliënten kan helpen. Ook vind ik de sociale contacten erg fijn. Wanneer ik de voordeur achter me dichttrek blijven de cliënten nog in mijn hoofd. Je bent vaak een van de weinigen die cliënten iedere week zien. Dit maakt dat je een speciale band opbouwt met mensen. Het werk moet echt in je hart liggen, maar is daardoor wel erg dankbaar.  

  

Terug naar alle artikelen