Aangenaam de zomer door

Di 22 augustus

De temperaturen stijgen en we kunnen weer genieten van de zon. De zomer is in volle gang! Voor veel mensen een fijne periode met uitjes en vakanties. Maar we kunnen ons deze periode ook juist eenzaam voelen als we familie en vrienden even moeten missen. En soms vergeten we goed voor onszelf te zorgen. Met deze zomerse tips komen we toch aangenaam de zomer door!

Frisse maaltijden

Blijf goed voor jezelf zorgen tijdens warme dagen. Misschien heb je wat minder eetlust door de warmte, maar (lekker) eten blijft belangrijk. Denk aan recepten met veel groente of fruit! Die bevatten veel water, dat is heerlijk verfrissend met warm weer!

Open monumentendag

Ga op pad tijdens de Open monumentendag op 9 en 10 september. Veel monumenten zijn dan gratis te bezoeken. Neem eens een kijkje in een molen of bezoek forten en boerderijen in natuurgebieden. Want ook de natuurmonumenten zijn open!

Luisterlezen

Lekker in de tuin een boekje lezen is heerlijk tijdens de zomermaanden. Maar heb jij ook al eens luisterboeken geprobeerd? Dan heb je de handen vrij en hoef je alleen achterover te leunen in de tuinstoel, te luisteren en te ontspannen. De leesbril kan in de kast blijven liggen én je traint je gehoor. Je kunt luisterboeken kopen via een app op uw smartphone, bijvoorbeeld via de Storytel app. Of leen een luisterboek op CD bij de bibliotheek.

Breek het ijs met je vakantiekracht

In de zomer krijg je waarschijnlijk hulp van een vakantiekracht. Je vaste hulp heeft een welverdiende vakantie. Dat is even wennen, maar met deze ijsbrekers leer je jouw vakantiekracht in sneltreinvaart kennen:

1. Wat studeer je en waarom?
2. Waar kun jij de hele dag over praten?
3. Waar zullen mensen over 40 jaar missen aan deze tijd?
4. Wat maakt jou blij?
5. Hoe ziet een perfect weekend er voor jou uit?

Ga toch fietsen (of wandelen)!

Fiets of wandel jij graag buiten met lekker weer, maar weet je niet waarheen? Bekijk de leukste fiets- en wandelroutes via www.route.nl. Je kunt daar selecteren op routes die bij jou passen. Lang of kort, met molens of juist veel natuur, monumentenroutes of picknickplekken: er is voor ieder wat wils!

(T)huis knutselen

Net zoals wij blij zijn met een aangenaam thuis, zijn vogels dit ook. Door zelf een vogel(t)huis te knutselen helpt u de vogels een handje. Koop een doe-het-zelf-set of timmer er een als je nog hout hebt liggen. Maak het huisje extra knus door deze te verven in een vrolijke kleur!

Word oppas van een hond

Veel baasjes gaan een dagje weg deze zomer, maar zoeken nog iemand om op hun viervoeter te passen. Via Stichting OOPOEH kom je in contact met baasjes die een betrouwbare oppas zoeken. Je kunt lekker op pad met de hond waar en wanneer het jou uitkomt. Tijdens het uitlaten kom je vast leuke hondeneigenaren tegen waarmee je makkelijk een praatje kunt maken. Zo heb je het plezier van een huisdier, komt je in contact met anderen en zijn de baasjes geholpen. Meer informatie lees je op www.oopoeh.nl.

Terug naar alle artikelen