Vitaliteit & Gezondheid

Budgetcoaching

Er zijn medewerkers die het financieel soms lastig hebben. Daarvoor heeft Tzorg samen met Budgetcoach Groep een gratis telefonische, financiële helpdesk in het leven geroepen. Met hulp van een professional krijgen medewerkers meer grip op hun financiële situatie. Tijdig inschakelen van een budgetcoach kan erger voorkomen. Is er meer dan telefonische hulp nodig? In dat geval komt een budgetcoach aan huis.

 

Begeleiding bij psychische klachten

Hebben medewerkers psychische klachten? In samenwerking met PSION  worden ze snel, professioneel en goed geholpen. PSION begeleidt mensen met psychische problemen. De begeleiding richt zich niet alleen op de klachten van nu, maar richt zich ook op het voorkomen van mogelijke psychische problemen in de toekomst.

 

Fysiotherapie

Door huishoudelijk werk kunnen fysieke klachten ontstaan. Tzorg laat medewerkers gebruik maken van de dienstverlening van HelloFysio. In eerste instantie kunnen medewerkers zelf aan de slag via oefeningen online. Indien dit niet toereikend is, kan er via de webcam of telefoon een intake plaatsvinden met een fysiotherapeut. Op basis van deze intake wordt er online een behandelplan opgesteld, inclusief oefeningen en adviezen. Is begeleiden via internet en telefoon niet de oplossing? Dan loopt het behandeltraject via een fysiotherapiepraktijk bij de medewerker in de buurt. Tzorg is de eerste landelijke thuiszorgaanbieder die deze vernieuwende aanpak kosteloos aan medewerkers aanbiedt.

 

Fietsplan

Tzorg wil het fietsgebruik van medewerkers voor woon-werkverkeer stimuleren. Fietsen is gezond en ontspannend. Ook is het milieuvriendelijk: fietsen draagt bij aan het verminderen van parkeer- en fileproblemen. Door gebruik te maken van het fietsplan kan de medewerker met een flink financieel voordeel een fiets kopen.

 

Sport

Tzorg vindt het belangrijk dat medewerkers zich fit voelen. Sporten helpt daarbij. Daarom werkt Tzorg nauw samen met BedrijfsFitnessOnline. Elke medewerker kan met korting aan de slag bij tal van sportscholen door heel Nederland.

 

Vertrouwenspersoon

Medewerkers moeten zich veilig voelen bij Tzorg. Daarom kunnen ze altijd terugvallen op een vertrouwenspersoon. Bijvoorbeeld als ze te maken krijgen met ongewenst gedrag, seksuele intimidatie, discriminatie op grond van ras, godsdienst of seksuele voorkeur, pesten, agressie of geweld. Tzorg stelt een extern vertrouwenspersoon beschikbaar van de organisatie Durescom. Je kunt de vertrouwenspersoon telefonisch bereiken op 088-0313860 of mailen via info@durescom.nl

 

Veiligheidsapp

Tzorg doet er alles aan om veiligheid voor de medewerker én cliënt te bevorderen, onder meer via een eigen veiligheidsapp. In de app vinden medewerkers informatie om nóg veiliger te kunnen werken. De app toont onder andere wat de beste werkhouding is, welke reinigingsmiddelen we gebruiken en wat te doen in noodsituaties. Pictogrammen brengen de voorschriften duidelijk over.

 

Zorgverzekering

Tzorg vindt het belangrijk dat medewerkers een goede zorgverzekering hebben. Vandaar dat er via Tzorg met korting een collectieve zorgverzekering afgesloten kan worden bij zorgverzekeraar Menzis. De verzekering, die uitgebreide vergoedingen en vele extra’s biedt, geldt ook voor gezinsleden van de medewerkers. Kijk voor meer informatie over het aanbod van Menzis op www.menzis.nl/Tzorg

 

Healthy Woman

Vier op de vijf vrouwen krijgt te maken met overgangsklachten. Het merendeel van onze medewerkers bestaat uit vrouwen. Healthy woman begeleidt vrouwen in de overgangsfase. Preventief of als er sprake is van verzuim.  Met als belangrijkste doel in balans blijven en gezond oud(er) worden.