Vitaliteit & Gezondheid

Budgetcoaching

Je zit beter in je vel als je financieel fit bent. Daarom vind je hier verschillende tips van ons en van je collega’s om geld te besparen. Fijn als je extra financiële ruimte wilt!

Heb je geldzorgen of geldproblemen? Neem dan gratis contact op met de Budgetcoach. Dat is een professionele helpdesk die jou advies kan geven over geldzaken. Ze helpen bij kleine én grote vragen. Op tijd advies vragen over geldzaken kan erger voorkomen. Je kunt de Budgetcoach bellen, mailen en Whatsappen. Als je wilt, komen ze zelfs aan huis. Alles wat je bespreekt is anoniem. Het wordt niet gedeeld met Tzorg.

 

Begeleiding bij psychische klachten

Hebben medewerkers psychische klachten? In samenwerking met PSION  worden ze snel, professioneel en goed geholpen. PSION begeleidt mensen met psychische problemen. De begeleiding richt zich niet alleen op de klachten van nu, maar richt zich ook op het voorkomen van mogelijke psychische problemen in de toekomst.

 

Fysiotherapie

Door huishoudelijk werk kunnen fysieke klachten ontstaan. Tzorg laat medewerkers gebruik maken van de dienstverlening van HelloFysio. In eerste instantie kunnen medewerkers zelf aan de slag via oefeningen online. Indien dit niet toereikend is, kan er via de webcam of telefoon een intake plaatsvinden met een fysiotherapeut. Op basis van deze intake wordt er online een behandelplan opgesteld, inclusief oefeningen en adviezen. Tzorg is de eerste landelijke thuiszorgaanbieder die deze vernieuwende aanpak kosteloos aan medewerkers aanbiedt.

 

Fietsplan

Tzorg wil het fietsgebruik van medewerkers voor woon-werkverkeer stimuleren. Fietsen is gezond en ontspannend. Ook is het milieuvriendelijk: fietsen draagt bij aan het verminderen van parkeer- en fileproblemen. Door gebruik te maken van het fietsplan kan de medewerker met een flink financieel voordeel een fiets kopen. Naast het fietsplan heeft de medewerker ook de mogelijkheid om een fiets met korting te kopen via een speciale Tzorg Fietsvoordeelshop.

 

Mantelzorgcoach

Mantelzorg is de zorg voor hulpbehoevenden door naasten: familieleden, vrienden, kennissen en buren. Ook bij Tzorg werken medewerkers die hun taak als mantelzorger combineren met hun baan. Vaak gaat dit goed, en soms ook niet. Onze mantelzorgcoaches denken mee in oplossingen voor de thuissituatie en voor op het werk bij Tzorg. Samen wordt een plan gemaakt om meer rust te creëren. Zo wordt overbelasting voorkomen en verminderd.

 

Externe vertrouwenspersoon

Iedereen moet zich aangenaam en veilig voelen op de werkvloer. Het is dan ook belangrijk dat er binnen onze organisatie aandacht is voor ongewenst gedrag en veilig werken. Medewerkers kunnen altijd terecht bij een externe vertrouwenspersoon wanneer ze bijvoorbeeld te maken krijgen met seksuele intimidatie, discriminatie op grond van ras, godsdienst of seksuele voorkeur, pesten, agressie of geweld. Tzorg stelt een externe vertrouwenspersoon beschikbaar van de organisatie Durescom. Haar naam is Reineke Bierma. Deze vertrouwenspersoon is onafhankelijk. Alles wat je met haar bespreekt is vertrouwelijk en blijft anoniem voor ons als werkgever. Vraagt de situatie om iets anders, dan gaat dit in overleg met jou. Is er iets wat je met haar wilt bespreken? Dan kan je Reineke Bierma bereiken op 088-0025501.

 

Veiligheidsapp

Tzorg doet er alles aan om veiligheid voor de medewerker én cliënt te bevorderen, onder meer via een eigen veiligheidsapp. In de app vinden medewerkers informatie om nóg veiliger te kunnen werken. De app toont onder andere wat de beste werkhouding is, welke reinigingsmiddelen we gebruiken en wat te doen in noodsituaties. Pictogrammen brengen de voorschriften duidelijk over.

 

Zorgverzekering

Tzorg vindt het belangrijk dat medewerkers een goede zorgverzekering hebben. Vandaar dat er via Tzorg met korting een collectieve zorgverzekering afgesloten kan worden bij zorgverzekeraar Menzis. De verzekering, die uitgebreide vergoedingen en vele extra’s biedt, geldt ook voor gezinsleden van de medewerkers. Kijk voor meer informatie over het aanbod van Menzis op www.menzis.nl/Tzorg

 

Healthy Woman

Vier op de vijf vrouwen krijgt te maken met overgangsklachten. Het merendeel van onze medewerkers bestaat uit vrouwen. Healthy woman begeleidt vrouwen in de overgangsfase. Preventief of als er sprake is van verzuim.  Met als belangrijkste doel in balans blijven en gezond oud(er) worden.