Wmo eigen bijdrage: wat houdt het in?

Wanneer u zo lang mogelijk van uw eigen thuis wilt genieten, is op maat gemaakte zorg ontzettend waardevol. Tzorg begrijpt dat en doet er alles aan om u of uw geliefde te voorzien van geschikte huishoudelijke hulp en ondersteuning. De kosten voor deze maatzorg zijn voor uw gemeente, maar het is wel gebruikelijk dat u een Wmo eigen bijdrage betaalt. Deze bijdrage dekt een deel van de kosten, maar heeft wel een maximale hoogte. Dat houdt de zorg van Tzorg betaalbaar voor iedereen. Bent u benieuwd naar de hoogte van de eigen bijdrage Wmo 2019 of wilt u zich aanmelden voor onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoe hoog is de Wmo eigen bijdrage?

De kosten van huishoudelijke hulp en persoonlijke zorg zijn variabel, maar de maximale eigen bijdrage Wmo is voor iedereen hetzelfde. Deze bedraagt €20,60 per maand, ongeacht uw leeftijd, inkomen of vermogen. Wel is het mogelijk dat uw gemeente ervoor kiest om deze maximale bijdrage voor alle inwoners te verlagen. Daarnaast is zij in staat om uitzonderingen te maken voor de Wmo eigen bijdrage, bijvoorbeeld wanneer u een laag inkomen heeft. Daarom loont het altijd om bij uw gemeente na te vragen welke regels er voor u gelden. Zo bent u helemaal op de hoogte van uw Wmo eigen bijdrage.

Uw eigen bijdrage vaststellen en betalen

Wanneer u persoonlijke zorg afneemt van Tzorg, hoeft u zich geen zorgen te maken over de rekeningen. Dit handelt de gemeente gewoon voor u af. De enige rekening die u krijgt, is voor de Wmo eigen bijdrage. Deze wordt niet door uw gemeente geïnd, maar door het Centraal Administratiekantoor. Zij zorgen ervoor dat u tijdig een rekening ontvangt. Heeft u nog meer vragen over de Wmo eigen bijdrage en bent u op zoek naar extra informatie? Dan kunt u altijd terecht bij Tzorg. Wij staan namelijk niet alleen voor u klaar met op maat gemaakte zorg, maar geven u ook alle informatie die u nodig heeft voor uw Wmo aanvraag.