Hulp van de gemeente (Wmo)

Hulp gemeente bij het huishouden via de Wmo

De gemeente kan jou helpen om zo aangenaam mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. De gemeente doet dit met behulp van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Hulp van de gemeente via de Wmo bestaat bijvoorbeeld uit ondersteuning bij huishoudelijke taken, hulp bij jouw administratie, dagbesteding of dagstructuur/regelmaat. Hulp van de gemeente vraag je aan via het gemeentelijke Wmo-loket in jouw woonplaats. De gemeente verleent de zorg niet zelf, dit doen zorgaanbieders in jouw regio. Bijvoorbeeld Tzorg.

Tzorg biedt huishoudelijke hulp en individuele begeleiding. Onze thuishulpen helpen je bijvoorbeeld met de schoonmaak van jouw huis, opruimen, stofzuigen, strijken of jouw was- of beddengoed. Daarnaast bieden wij ook individuele begeleiding bij mensen thuis. We helpen je dan bij bijvoorbeeld bij het behouden van regelmaat en dagstructuur of het leggen van sociale contacten. Onze zorg valt onder de hulp van de gemeente (Wmo) en wordt daarom deels vergoed.

 

Wil je graag hulp van de gemeente?

Heb je behoefte aan hulp bij jouw huishoudelijke taken of individuele begeleiding thuis? Dan dien je eerst een indicatie op te vragen bij het gemeentelijke Wmo-loket. Voor hulp van de gemeente via de Wmo heb je namelijk een indicatie nodig. Als je deze bij jouw gemeente hebt opgevraagd, beoordelen zij of je hiervoor inderdaad in aanmerking komt.

 

Tzorg en hulp van de gemeente

Wij zijn in heel Nederland actief. Wij helpen o.a. ouderen, mensen met een beperking, handicap of met psychische klachten bij het huishouden. Als je moeite heeft met het bijhouden van jouw huishouden, helpen wij je graag. Onze ondersteuning valt onder hulp van de gemeente (Wmo). Tzorg houdt zorgvuldig rekening met jouw persoonlijke situatie en wensen. Je krijgt een vaste huishoudelijke thuishulp; altijd een vertrouwd persoon die bij je thuis komt. Dat is een fijne gedachte, voor jou en je omgeving en voor ons.

Lees meer over hulp bij het huishouden

 

Hulp gemeente: meer dan alleen huishoudelijke ondersteuning

Van de thuishulp van Tzorg kun je meer verwachten. Onze medewerkers maken graag tijd vrij om gezellig met je te kletsen en bieden een luisterend oor als je daar behoefte aan hebt. Persoonlijke aandacht voor mensen is namelijk één van onze drijfveren.

Wellicht heb je extra ondersteuning nodig. Bijvoorbeeld hulp bij praktische (alledaagse) zaken of advies over hoe bepaalde dingen het beste kunt oplossen of aanpakken. Wij noemen dit individuele begeleiding.

Lees meer over individuele begeleiding

 

Kosten van hulp van de gemeente

Hulp van de gemeente valt onder de Wmo en is daarom voor jou (bijna) kosteloos. Echter, de eigen bijdrage (van € 20,60 per maand) is wel verplicht. Een landelijk vastgesteld bedrag dat voor iedere Nederlander, ongeacht het inkomen, gelijk is.

Meer informatie? Neem contact met ons op