Hulp van de gemeente (Wmo)
Hulp gemeente bij het huishouden via de Wmo
De gemeente kan u helpen om zo aangenaam mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. De gemeente doet dit met behulp van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Hulp van de gemeente via de Wmo bestaat bijvoorbeeld uit ondersteuning bij huishoudelijke taken, hulp bij uw administratie, dagbesteding of dagstructuur/regelmaat. Hulp van de gemeente vraagt u aan via het gemeentelijke Wmo-loket in uw woonplaats. De gemeente verleent de zorg niet zelf, dit doen zorgaanbieders in uw regio. Bijvoorbeeld Tzorg.
Tzorg biedt huishoudelijke hulp en individuele begeleiding. Onze thuishulpen helpen u bijvoorbeeld met de schoonmaak van uw huis, opruimen, stofzuigen, strijken of uw was- of beddengoed. Daarnaast bieden wij ook individuele begeleiding bij mensen thuis. Onze zorg valt onder de hulp van de gemeente (Wmo) en wordt daarom deels vergoed.
Wilt u graag hulp van de gemeente?
Heeft u behoefte aan hulp bij uw huishoudelijke taken of individuele begeleiding thuis? Dan dient u eerst een indicatie op te vragen bij het gemeentelijke Wmo-loket. Voor hulp van de gemeente via de Wmo heeft u namelijk een indicatie nodig. Als u deze bij uw gemeente heeft opgevraagd, beoordelen zij u hiervoor inderdaad in aanmerking komt.
Tzorg en hulp van de gemeente
Wij zijn in heel Nederland actief. Wij helpen o.a. ouderen, mensen met een beperking, handicap of met psychische klachten bij het huishouden. Als u moeite heeft met het bijhouden van uw huishouden, helpen wij u graag. Onze ondersteuning valt onder hulp van de gemeente (Wmo). Tzorg houdt zorgvuldig rekening met uw persoonlijke situatie en wensen. U krijgt een vaste huishoudelijke thuishulp; altijd een vertrouwd persoon die bij u thuis komt. Dat is een fijne gedachte, voor u en uw omgeving en voor ons.
Lees meer over hulp bij het huishouden
Hulp gemeente: meer dan alleen huishoudelijke ondersteuning
Van de thuishulp van Tzorg kunt u meer verwachten. Onze medewerkers maken graag tijd vrij om gezellig met u te kletsen en bieden een luisterend oor als u daar behoefte aan heeft. Persoonlijke aandacht voor mensen is namelijk één van onze drijfveren.
Wellicht heeft u extra ondersteuning nodig. Bijvoorbeeld hulp bij praktische (alledaagse) zaken of advies over hoe bepaalde dingen het beste kunt oplossen of aanpakken. Wij noemen dit individuele begeleiding. Daarnaast bieden wij aanvullende werkzaamheden aan, zoals: maaltijdservice, het regelen van verpleegartikelen, een kapper of pedicure aan huis, een loodgieter/klusjesman.
Lees meer over begeleiding bij zelfredzaamheid
Kosten van hulp van de gemeente
Hulp van de gemeente valt onder de Wmo en is daarom voor u (bijna) kosteloos. Echter, de eigen bijdrage (van maximaal 19 euro per maand) is wel verplicht. Een landelijk vastgesteld bedrag dat voor iedere Nederlander, ongeacht het inkomen, gelijk is.
Meer informatie? Neem contact met ons op