Mantelzorgondersteuning dankzij de Wmo

Als mantelzorger heeft u belangrijke verantwoordelijkheden. U zorgt ervoor dat uw geliefde de juiste zorg en dagelijkse hulp krijgt. Dat kan na verloop van tijd zwaar gaan wegen, waardoor het prettig is om mantelzorgondersteuning in te schakelen. Hierbij krijgt uw dierbare passende zorg die hem of haar in staat stelt om prettig thuis te blijven wonen, ondanks een ziekte of lichamelijke beperking. Dankzij de Wmo is mantelzorgondersteuning voor een groot deel vergoed en beschikbaar voor alle zorgbehoevenden in Nederland. Wilt u meer informatie ontvangen over mantelzorgondersteuning Wmo? Neem dan gerust een keer contact op met Tzorg. Wij helpen u graag met het beantwoorden van al uw vragen.

De aanvraag en kosten van mantelzorgondersteuning Wmo

Wilt u graag hulp in het huishouden ontvangen om zo uw mantelzorger te ontlasten? Dan kunt u terecht bij het Wmo-loket van uw gemeente. Hier dient u uw aanvraag voor mantelzorgondersteuning in. Samen met uw gemeente kijkt u naar de hulpvraag en wordt er een indicatie opgesteld. Hierin staat precies aangegeven welke hulp u van dag tot dag nodig heeft om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Een groot deel van de kosten wordt vergoed, al moet u wel een maandelijkse eigen bijdrage betalen. Deze bedraagt €19,00, ongeacht uw leeftijd, inkomen of vermogen. Dat maakt mantelzorgondersteuning betaalbaar voor iedereen, zodat u of uw naaste onbezorgd thuis kan blijven wonen.

De voordelen van Tzorg

Heeft u of uw dierbare recht op mantelzorgondersteuning? Dan kunt u ervoor kiezen om de zorg in handen van de gemeente te leggen, of kostbare private zorg te regelen. Het is daarnaast ook mogelijk om de hulp in te schakelen van een ervaren zorgbureau, zoals Tzorg. Wij staan altijd voor u klaar. Bij ons staat gepersonaliseerde zorg hoog in het vaandel. We kijken naar uw wensen en zorgen voor een prettige leefomgeving. Wij nemen niet alleen de zorg voor onze rekening, maar helpen ook in het huishouden wanneer dat nodig is. Tzorg is actief in alle gemeenten van Nederland, dus meld u vooral aan om gebruik te kunnen maken van op maat gemaakte mantelzorgondersteuning.