Mantelzorgondersteuning dankzij de Wmo

Als mantelzorger heb je belangrijke verantwoordelijkheden. Je zorgt ervoor dat jouw geliefde de juiste zorg en dagelijkse hulp krijgt. Dat kan na verloop van tijd zwaar gaan wegen, waardoor het prettig is om mantelzorgondersteuning in te schakelen. Hierbij krijgt jouw dierbare passende zorg die hem of haar in staat stelt om prettig thuis te blijven wonen, ondanks een ziekte of lichamelijke beperking. Dankzij de Wmo is mantelzorgondersteuning voor een groot deel vergoed en beschikbaar voor alle zorgbehoevenden in Nederland. Wil je meer informatie ontvangen over mantelzorgondersteuning Wmo? Neem dan gerust een keer contact op met Tzorg. Wij helpen je graag met het beantwoorden van al jouw vragen.

De aanvraag en kosten van mantelzorgondersteuning Wmo

Wil je graag hulp in het huishouden ontvangen om zo jouw mantelzorger te ontlasten? Dan kun je terecht bij het Wmo-loket van jouw gemeente. Hier dien je jouw aanvraag voor mantelzorgondersteuning in. Samen met jouw gemeente kijk je naar de hulpvraag en wordt er een indicatie opgesteld. Hierin staat precies aangegeven welke hulp je van dag tot dag nodig heeft om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Een groot deel van de kosten wordt vergoed, al moet je wel een maandelijkse eigen bijdrage betalen. Deze bedraagt €20,60, ongeacht jouw leeftijd, inkomen of vermogen. Dat maakt mantelzorgondersteuning betaalbaar voor iedereen, zodat jij of jouw naaste onbezorgd thuis kan blijven wonen.

De voordelen van Tzorg

Heb jij of heeft jouw dierbare recht op mantelzorgondersteuning? Dan kun je ervoor kiezen om de zorg in handen van de gemeente te leggen. Het is daarnaast ook mogelijk om de hulp in te schakelen van een ervaren zorgverlener, zoals Tzorg. Wij staan altijd voor je klaar. Bij ons staat gepersonaliseerde zorg hoog in het vaandel. We kijken naar jouw wensen en zorgen voor een prettige leefomgeving. Wij helpen in het huishouden wanneer dat nodig is. Tzorg is actief in alle gemeenten van Nederland, dus meld je vooral aan om gebruik te kunnen maken van op maat gemaakte mantelzorgondersteuning.

Meer informatie? Neem contact met ons op