De Wmo en huishoudelijke hulp: wat is er mogelijk?

Er gaat niets boven uw eigen thuis, dat begrijpen wij als aanbieder van huishoudelijke ondersteuning maar al te goed. Daarom is het ontzettend fijn dat de Wmo voor huishoudelijke hulp is ingevoerd. Dankzij deze regeling krijgt u hulp bij huishoudelijke taken die u zelf niet meer kunt uitvoeren.

Wilt u meer te weten komen over de Wmo en huishoudelijke hulp? Neem dan gerust contact op met Tzorg voor meer informatie. Wij zorgen graag samen met u ervoor dat u aangenaam thuis kunt blijven wonen.

 

Hoe komt u in aanmerking voor Wmo huishoudelijke hulp?

Om gebruik te kunnen maken van de Wmo en huishoudelijke hulp zijn er voorwaarden. Zo moet u officieel woonachtig zijn in de gemeente waar u een aanvraag indient. Daarnaast kunt u alleen gebruik maken van de regeling wanneer u verwacht om gedurende een bepaalde periode hulp in huis nodig te hebben. Voldoet u aan de Wmo huishoudelijke hulp voorwaarden? Dan kunt u een aanvraag indienen bij de gemeente, eventueel met hulp van Tzorg.

Lees meer over Wmo ondersteuning

 

Aanmelden voor huishoudelijke hulp via de Wmo

Wie in aanmerking komt voor de Wmo en huishoudelijke hulp, moet zich melden bij de gemeente. Bij het Wmo-loket kunt u hier een aanvraag indienen. Samen met de gemeente kijkt u welke hulp u nodig heeft. Hoeveel tijd is er nodig om uw huishouden op orde te houden? Is de indicatie eenmaal rond, dan kunt u meteen bij Tzorg terecht.

U kunt natuurlijk ook direct contact opnemen met ons, zodat wij u meer informatie kunnen geven over de aanvraag en het verdere verloop hiervan. Bent u mantelzorger of heeft u familie die hulpbehoevend is? Ook dan zijn wij er voor u.

 

Wat zijn de kosten?

Schakelt u Tzorg in voor huishoudelijke hulp via de Wmo? Dan wordt het grootste deel van de kosten vergoed door uw gemeente. Wel geldt er voor Wmo huishoudelijke hulp een eigen bijdrage van € 20,60 per maand. Wij werken samen met uw gemeente, zodat u altijd passende zorg ontvangt.

Neem  contact op met ons en laat u adviseren.