Alkmaar

Huishoudelijke hulp Alkmaar

Bent u al wat ouder en lukt het niet meer om het huishouden bij te houden? Of heeft u (tijdelijk) extra ondersteuning nodig? Tzorg helpt u hierbij op basis van de Wmo Alkmaar. De gemeente Alkmaar is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo en Tzorg voorziet in hulp in de huishouding. Alkmaar is een van de 300 gemeenten waar onze thuishulpen zorgen dat onze cliënten zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Onze hulp in de huishouding Alkmaar komt uit uw eigen buurt en helpt bijvoorbeeld met de badkamer schoonmaken, opruimen of stofzuigen. Uiteraard in combinatie met een gezellig praatje en een luisterend oor. Persoonlijke aandacht staat voorop bij huishoudelijke hulp Alkmaar.

 

Aangenaam thuis voelen met huishoudelijke hulp Alkmaar

De Wmo voorziet erin dat ouderen of mensen met een chronische of tijdelijke beperking door middel van hulp in de huishouding Alkmaar zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. De gemeente vraagt daar een eigen bijdrage voor, die door het Centraal Administratie Kantoor wordt geïnd. U hoeft bij het inschakelen van huishoudelijke hulp Alkmaar niets aan Tzorg te betalen. Wel heeft u een zorgindicatie nodig om vanuit de Wmo Alkmaar huishoudelijke hulp te ontvangen. De zorgindicatie voor hulp in de huishouding Alkmaar is bij de gemeente door u of uw mantelzorger aan te vragen.

 

In welke plaatsen kan ik huishoudelijke hulp in de gemeente Alkmaar aanvragen?

U kunt naast Alkmaar zelf ook hulp in de huishouding aanvragen in De Rijp, Graft, Noordeinde, West-Graftdijk, Oost-Graftdijk, Starnmeer, Markenbinnen, Schermerhorn, Oudorp, Koedijk, Stompetoren, Oterleek, Grootschermer, Driehuizen en Zuidschermer.

 

Waarom hulp van Tzorg?

V Vakkundige en gemotiveerde medewerkers uit Alkmaar en omgeving
V Hulp bij aanvraag indicatie
V Altijd bij u passende ondersteuning
V Nauwe samenwerking met uw zorgnetwerk

Meer weten? Neem contact met ons op

 

Zorgindicatie Wmo Alkmaar aanvragen

Hoe vraagt u huishoudelijke hulp Alkmaar aan? Als u huishoudelijke hulp in Alkmaar wenst te ontvangen, dan kunt u een beroep doen op de Wet maatschappelijke ondersteuning. Hiervoor kunt u terecht bij de gemeentewebsite van Alkmaar.  Een medewerker van de gemeente neemt dan contact met u op om uw situatie te bespreken. De gemeente stelt vervolgens een indicatie op, waarin precies staat aangegeven waar u recht op heeft. Heeft u hier nog vragen over? Bel of mail ons dan direct.

 

Uzelf als uitgangspunt voor huishoudelijke hulp Alkmaar

Tzorg vindt het belangrijk dat onze huishoudelijke ondersteuning past bij uw wensen en behoeften. Daarom komt er een zorgcoördinator bij u langs om een zorgplan op te stellen. Uw woonsituatie en levensstijl vormen daarvoor een belangrijke basis. Indien er wijzigingen nodig zijn, is het ondersteuningsplan altijd daarop aan te passen. Wij bieden namelijk maatwerk en het kan zijn dat u na verloop van tijd bijvoorbeeld meer hulp nodig heeft. Onze hulp in de huishouding in Alkmaar komt overigens uit uw eigen omgeving en dat voelt vertrouwd. U krijgt een vaste huishoudelijke hulp Alkmaar toegewezen. Zo ziet u aldoor hetzelfde gezicht verschijnen om u passende ondersteuning te bieden.

 

Begeleiding bij zelfredzaamheid

Soms heeft u extra ondersteuning nodig om de dagelijkse zaken te regelen. Zoals hulp bij uw administratie, uw dagindeling of het leggen van sociale contacten. Deze hulp heeft u bijvoorbeeld nodig omdat u dit (tijdelijk) zelf niet kunt doen, door psychische klachten, een handicap of een specifieke situatie. Het kan ook zijn dat u vaker dan voorheen dingen vergeet. Tzorg helpt u graag, daar waar nodig, zodat u zich aangenaam thuis blijft voelen. Onze vakbekwame begeleiders helpen u bij het vergroten van de zelfredzaamheid door u te ondersteunen bij:

  • Administratie
  • Participatie in de maatschappij
  • Sociale contacten leggen en onderhouden
  • Afspraken met instanties
  • Herstel na ziekte
  • Het creëren van regelmaat en dagstructuur

 

Meld u direct aan

Heeft u op korte termijn al hulp in de huishouding of begeleiding bij zelfredzaamheid nodig en heeft u al een indicatie? Meld u online dan direct aan voor huishoudelijke hulp Alkmaar of bel voor meer informatie.

 

Uw aanspreekpunt in Alkmaar

Manou Karsten (begeleiding)

0229-306001

Rebecca van Rij (begeleiding)

022-9306012

Teuntje Boon

022-9306002
Uw vestigingskantoor
Wognum
Telefoonnummer
0229-306060