Tzorg werkt mantelzorgvriendelijk!

Do 10 november

Tijdens een feestelijk moment ontving Tzorg op 7 november de officiële erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ van Werk&Mantelzorg. Mantelzorgende collega’s kunnen sinds deze zomer terecht bij een Mantelzorgcoach. Die helpt om balans tussen werk en mantelzorg te vinden.

Eén op de drie werkenden in de zorg combineert werk met mantelzorgtaken thuis. Bijvoorbeeld voor een partner, ouder, vriend of andere naaste. “Als mantelzorger wordt er veel van je gevraagd. Naast je mantelzorgtaken heb je je werk en vaak ook nog een gezin. Het kan moeilijk zijn om balans te vinden en te houden in je werk, zorgtaken en je privéleven.” vertelt Claudy de Koning, directeur HR bij Tzorg.


Claudy de Koning (directeur HR Tzorg) en Jan Anne van Dijk (Werk&Mantelzorg).

Aandacht en zorg voor elkaar

Tzorg besteedt structureel aandacht aan werk en mantelzorg. We zijn dan ook trots op de officiële erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. In juli lanceerde Tzorg samen met Werk&Mantelzorg de mogelijkheid voor collega’s om een mantelzorgcoach in te schakelen. Dit is het nieuwste onderdeel van Fris in je Werk, het vitaliteitsprogramma van Tzorg. “Onze collega’s dragen elke dag bij aan een aangenaam thuis voor onze cliënten. We vinden het dan ook belangrijk om ook goed voor onze collega’s te zorgen. Fijn dat we hen kunnen helpen met het vinden een goede werk-privébalans.” Licht Claudy toe.

Coaching voor rust en balans

Drie mantelzorgcoaches staan klaar om mantelzorgende collega’s te ondersteunen. Kim is een van hen: “Samen met de mantelzorger maken we een plan voor de thuissituatie. We kijken naar de mate van belasting, passende oplossingen en geven praktische handvatten.” Gemiddeld bestaat een traject uit drie coachingsafspraken. “Het doel is om rust te creëren, zodat je overbelasting voorkomt of vermindert. Want als je goed voor jezelf zorgt, kun je er ook voor anderen zijn.”

Terug naar alle nieuwsberichten