Tzorg ontvangt sticker Samen dementievriendelijk

Ma 08 maart

Tzorg ontving op 18 februari de sticker dementievriendelijk van Corine de Sterke van Alzheimer Nederland (Noordoost-Brabant). Een mooie erkenning voor de inzet van Tzorg op het gebied van trainingen over dementie voor thuishulpen en begeleiders. Algemeen directeur Marianne de Winter nam de sticker in ontvangst: “Onze medewerkers komen dagelijks bij meer dan 50.000 cliënten over de vloer. Een groot aantal van deze mensen heeft (beginnende) dementie. Als Tzorg vinden we het belangrijk dat onze medewerkers zo goed mogelijk omgaan met cliënten met dementie. Het bieden van speciale scholing helpt daarbij.”

Samenwerking met Samen dementievriendelijk

Tzorg werkt samen met Samen dementievriendelijk. Binnen deze samenwerking is er een branchetraining ontwikkeld. Dit is een enorme toevoeging voor de ontwikkeling van onze thuishulpen en begeleiders. Medewerkers leren hoe ze alert blijven op de situatie van de cliënt en hoe ze in hun werk het beste kunnen omgaan met dementie. De online training is beschikbaar voor alle zorgmedewerkers in Nederland.

Succesvolle trainingen

Inmiddels hebben 1.225 medewerkers de algemene online basistraining dementie gevolgd, waarin medewerkers leren dementie te herkennen, hoe ze contact maken en iemand op de juiste manier helpen. Daarnaast hebben 1.116 medewerkers de online branchetraining ‘Dementie in de thuiszorg’ gevolgd. Deze training is meer toegespitst op situaties in de thuiszorg waardoor thuishulpen en begeleiders leren hoe ze zo goed mogelijk om kunnen gaan met cliënten met dementie. Marianne de Winter: “We zijn trots dat een groot aantal van onze medewerkers de training(en) met succes hebben gevolgd. Op deze manier verlenen we nog betere zorg aan deze specifieke doelgroep en kunnen we ook mantelzorgers hierbij ondersteunen.”

Stimuleren trainingen

In 2021 worden nog meer thuishulpen en begeleiders gestimuleerd om de training te volgen. Daarnaast hopen we, afhankelijk van corona, verder te gaan met klassikale trainingen dementie waarbij we oefenen met voorbeelden uit de praktijk.

Samen dementievriendelijk is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van VWS en Alzheimer Nederland. Meer informatie vind je op www.samendementievriendelijk.nl.

Terug naar alle nieuwsberichten