Tzorg tekent voor groene en klimaat neutrale zorg

Do 25 mei

De klimaatcrisis heeft een negatieve impact op de volksgezondheid met een groeiende zorgvraag als gevolg. Met het ondertekenen van de Green Deal Duurzame zorg 3.0 legt Tzorg zich als marktleider voor huishoudelijke ondersteuning en individuele begeleiding binnen de Wmo toe op groene en klimaat neutrale zorg. Door extra zorgbehoeften te voorkomen werkt Tzorg aan het duurzame zorglandschap van morgen. De thuiszorgorganisatie hoopt met de Green Deal ook andere organisaties te inspireren om duurzaam te ondernemen.

 

Op weg naar duurzame zorg

Met de Green Deal onderstreept Tzorg hun streven naar duurzame zorg. Niels van Geenhuizen, manager duurzaamheid bij Tzorg: “Als marktleider in de thuiszorgbranche kunnen wij een belangrijk verschil maken. Daarom werken we er hard aan om onze klimaatimpact te verkleinen en zo snel mogelijk naar nul te brengen. Wanneer wij ons richten op preventie, gezondheid en het verminderen van onze ecologische voetafdruk dragen we bij aan een gezondere samenleving en de houdbaarheid van de zorg in de toekomst.”

 

Handelen uit voorzorg

Voor Tzorg is duurzame zorg al jaren van belang. Dit begint bij gezonde en gelukkige medewerkers. Want alleen als je jezelf goed voelt, kan je ook goed voor een ander zorgen. Met het programma Fris in je werk krijgen Tzorg medewerkers gratis toegang tot o.a. fysiotherapie, sporten, budgetcoaching, opleidingen en ondersteuning van psychologen.

Medewerkers hebben ook een belangrijke rol in het leveren van duurzame zorg. Doordat er op tijd veranderende zorgbehoeften worden gesignaleerd, kan er eerder passende zorg worden geregeld en kan zwaardere zorg worden voorkomen. Zo handelt Tzorg uit voorzorg voor cliënten. Daarnaast wordt er gekeken naar betaalbare en milieuvriendelijke schoonmaakproducten. Hierdoor kunnen cliënten ook bijdragen aan duurzaamheid.

Thijs Verhagen, directeur Bedrijfsvoering bij Tzorg: “Van onze thuiszorgmedewerkers gaat circa 95% met de fiets naar cliënten en we elektrificeren versnelt ons wagenpark. Ook onze kantoorpanden worden steeds klimaat bewuster. Zo draaien de kantoren waar mogelijk op groene stroom en zelfopgewekte energie uit zonnepanelen. Al 12 jaar is Tzorg gecertificeerd middels de CO2-prestatieladder en is onze relatieve CO2-uitstoot in de laatste 10 jaar met 45% gedaald.”

 

Thijs Verhagen (directeur Bedrijfsvoering Tzorg) en Niels van Geenhuizen (manager duurzaamheid Tzorg) tekenen de Green Deal Duurzame Zorg 2.0
Thijs Verhagen (directeur Bedrijfsvoering Tzorg) en Niels van Geenhuizen (manager duurzaamheid Tzorg) tekenen de Green Deal Duurzame Zorg 3.0

 

Terug naar alle nieuwsberichten