Thuishulp Marjo wint het Beste Idee van Tzorg! 

Wo 02 februari

Onze medewerkers zijn het vertrouwde gezicht achter de voordeur en zoveel meer dan thuishulp of begeleider. Zij weten als geen ander wat er leuker, slimmer of anders kan om het nog aangenamer te maken voor collega’s, cliënten of mantelzorgers. Daarom vroegen we alle thuishulpen en begeleiders om hun ideeën met ons te delen en daarmee mee te doen aan de wedstrijd ‘Het Beste idee van Tzorg’.

De wedstrijd

We hebben meer dan 140 innovatieve ideeën ontvangen waar we enorm blij mee zijn. Een vakjury, bestaande uit medewerkers van verschillende afdelingen, heeft na een eerste selectie drie ideeën genomineerd. Alle thuishulpen en begeleiders mochten stemmen op hun favoriete idee.

Winnend idee: Systeem om te reageren op invaldiensten

Het beste idee is van thuishulp Marjo Vogels-Vinck! Zij bedacht een systeem om te reageren op een invaldienst. Een erg waardevol idee omdat we hiermee cliënten gemakkelijker en sneller van vervanging kunnen voorzien.

Marjo: “Als ik een keer extra wil werken, bel ik daarvoor altijd met de planner. Het is veel handiger de planner in een systeem kan zien dat ik extra beschikbaar ben. Dit scheelt veel telefoontjes en ontlast te planner.” Ook bij de doorontwikkeling van het systeem heeft Marjo al een beeld: “Het zou ook fijn zijn als je zelf kunt zien wanneer er nog open diensten zijn. Dan kunnen we zelf een match maken.”

Met dit idee wint Marjo €1000 en gaan we samen onderzoeken hoe we haar idee daadwerkelijk in de praktijk kunnen brengen.

Trots

We zijn enorm trots dat onze thuishulpen en begeleiders zo betrokken zijn bij hun werk, cliënten en collega’s. Zo blijven we van elkaar leren.

 

Terug naar alle nieuwsberichten