Hulp bij het huishouden impegno overgenomen door Tzorg

Wo 20 juli

Tzorg neemt gefaseerd tussen juni en juli 2022 de huishoudelijke ondersteuning activiteiten over van impegno. De overname betreft hulp bij het huishouden voor ruim 800 cliënten in Brabantse Wal, Hart van Brabant, Breda, Rotterdam, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland, de D5-gemeenten, Drechtsteden, H4 gemeenten, Zoetermeer en Oosterhout.

Afbeelding: René Akkermans (directeur Zorg bij Tzorg) en Vincent Hulst (eigenaar bestuurder impegno) tekenen het overnamecontract in digitale aanwezigheid van Karlijn Suurmeijer (directeur impegno).

Volwaardige partner

Zorgaanbieder impegno wil zich meer richten op haar kernactiviteiten, namelijk het bieden van ondersteuning aan individuen en gezinnen die psychische en/of maatschappelijke moeilijkheden ervaren door het inzetten van (specialistische) ambulante begeleiding, jeugd- en gezinshulp en basis en specialistische behandeling. In de afgelopen periode zocht impegno naar een goede manier om de huishoudelijke ondersteuning (HO) aan cliënten te kunnen voortzetten en heeft hiervoor in Tzorg een volwaardige partner gevonden. Beide organisaties hebben hetzelfde doel voor hun cliënten: zo lang mogelijk aangenaam thuis kunnen blijven wonen.

Jarenlange samenwerking

René Akkermans, directeur Zorg bij Tzorg: “Tzorg en impegno werken al jaren samen en maken gebruik van elkaars kennis en expertise. Nu was het tijd voor ‘n volgende stap. Deze stap maakt dat impegno zich gaat richten op datgene waar ze zeer onderscheidend in zijn en dat is ambulante ondersteuning over alle domeinen binnen de Jeugdzorg en GGZ. Tzorg neemt vanuit haar expertise om die reden van impegno de medewerkers en cliënten over die via hen huishoudelijke ondersteuning leveren en ontvangen.” Karlijn Suurmeijer, directeur bij impegno: “Tzorg is een samenwerkingspartner met wie we snel kunnen schakelen, een goede stabiele werkgever met persoonlijke aandacht voor de medewerkers en met zeer veel ervaring in het bieden van huishoudelijke ondersteuning.”

Cliënten behouden hun vertrouwde huishoudelijk ondersteuners

De thuishulpen van impegno komen in dienst bij Tzorg en behouden daarbij alle huidige rechten en plichten. De ruim 800 cliënten hebben daardoor de mogelijkheid om samen met hun vertrouwde hulp over te stappen naar Tzorg, zodat zij huishoudelijke ondersteuning blijven ontvangen en zo lang mogelijk aangenaam thuis kunnen blijven wonen.

Een warm welkom

Beide organisaties hebben de medewerkers tijdens een gezamenlijke bijeenkomst geïnformeerd over de overname. Directeur van impegno, Karlijn Suurmeijer, heeft toegelicht waarom deze keuze gemaakt is en Tzorg heeft zich kunnen voorstellen. René Akkermans, directeur Zorg bij Tzorg: “Naast de bijeenkomst hebben we de thuishulpen ook persoonlijk gesproken. Deze gesprekken zijn aangenaam verlopen en we hopen onze nieuwe collega’s een warm welkom te hebben gegeven en dat zij nog vele jaren met plezier bij ons werken. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich blij, betrokken en gewaardeerd voelen.”

 

Terug naar alle nieuwsberichten