Hulp bij het huishouden Argos Zorggroep overgenomen door Tzorg

Ma 05 februari

Tzorg heeft onlangs de huishoudelijke hulp bij ouderen thuis overgenomen van Argos Zorggroep. De overname betreft ruim 450 cliënten en zo’n 90 medewerkers in gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

De overname betekent dat cliënten de huishoudelijke hulp niet meer ontvangen van Argos Zorggroep, maar van Tzorg. Ook de bijbehorende medewerkers van Argos Zorggroep komen per 1 december bij Tzorg in dienst. Cliënten hebben daardoor de mogelijkheid om samen met hun vertrouwde hulp over te stappen naar Tzorg, zodat zij huishoudelijke ondersteuning blijven ontvangen en zo lang mogelijk aangenaam thuis kunnen blijven wonen.

Edwin Wullf, voorzitter Raad van Bestuur Argos: “Onze afspraken zijn een mooi voorbeeld van echte ketensamenwerking, zoals ook bedoeld in onze Strategische Koers!”

 

Waarom deze overname?

Argos Zorggroep kiest ervoor om zich meer te richten op complexe zorg en voor lichtere zorg, zoals huishoudelijke hulp, samen te werken met andere partijen. In de afgelopen periode heeft Argos Zorggroep gesprekken gevoerd met meerdere organisaties die nu ook huishoudelijke hulp aanbieden in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Na zorgvuldige afweging is uiteindelijk gekozen voor Tzorg. Argos Zorggroep en Tzorg werken al langere tijd samen in de zorg voor ouderen in andere gemeentes.

René Akkermans, Directeur Zorg Tzorg: “We werken al heel lang samen met Argos en hebben zelfs een spreekruimte bij hen in huis. Hun professionaliteit is iets om trots op te zijn dus nu op deze manier nog extra de krachten bundelen en samen sterk in de regio zijn is iets waar ik naar uit kijk”.

 

Een warm welkom

Beide organisaties informeerden de medewerkers tijdens een gezamenlijke bijeenkomst over de overname. Naast de bijeenkomst heeft Tzorg de thuishulpen ook persoonlijk gesproken. Deze gesprekken zijn aangenaam verlopen.

 

Terug naar alle nieuwsberichten