De Dag van de Thuiszorg

Di 22 september

Vandaag 22 september is De Dag van de Thuiszorg. Een dag om extra waardering uit te spreken voor alle thuishulpen en begeleiders die dagelijks bij hun cliënten het leven net iets aangenamer maken.

Thuiszorg is namelijk zoveel meer dan hulp bij het huishouden. Onze thuishulpen en begeleiders zijn het luisterend oor, de steun en toeverlaat, de verbinding met het informele zorgnetwerk en voor sommigen zelfs een van de weinige sociale contacten. De verhalen op www.meezorgweek.nl geven een mooi beeld van die bijzondere relatie tussen cliënt en hun thuishulp/ begeleider.

Onze rol in de zorgketen in Nederland is voor ons duidelijk en gelukkig beseffen steeds meer mensen dat, mede door corona. Daarom vinden we het ook onterecht dat medewerkers in de thuiszorg niet in aanmerking zouden komen voor de zorgbonus. En daar lijkt het nu wel op.

Huishoudelijke hulp en thuisbegeleider staan namelijk op de lijst van zorgprofessionals die NIET in aanmerking komen. Terwijl zij wel degelijk een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd ten tijden van de uitbraak van corona en een bijdrage hebben geleverd aan de strijd tegen COVID-19.

Wij gebruiken daarom de Dag van de Thuiszorg deze keer niet alleen om de waardering uit te spreken naar onze collega’s, maar ook om de overheid op te roepen om de thuiszorg wel in aanmerking te laten komen voor de zorgbonus.

Terug naar alle nieuwsberichten