Aanvullende ondersteuning voor een nóg aangenamer thuis

Di 19 juli

U wilt een aangenaam thuis. Ook als u (even) niet alles zelf kunt. Daar helpen wij u graag bij. U ontvangt nu zorg vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Stel u wilt graag nog wat extra hulp. Dat kan! Tzorg biedt sinds kort ook ondersteuning zonder of aanvullend op de Wmo-indicatie.

Heeft  u  bijvoorbeeld  extra  hulp  nodig  bij  het  huishouden  of  wilt  u  graag  wandelen  met  uw  thuishulp? In een aantal regio’s is het al mogelijk om de uren die uw thuishulp nu al bij u komt, zelf aan te vullen. Voor  u  als  cliënt  wel  zo  prettig.  Daar  kan  Huub  van  de  Pavert  (84)  uit  Houten  over  meepraten.  Zijn  thuishulp blijft iedere week een half uur langer. We vroegen hem naar zijn ervaring.

Wat betekent thuishulp voor u?

“Toen mijn vrouw overleed vorig jaar juni kreeg ik een groot probleem. Ik kon nog geen ei bakken. Mijn vrouw herinnerde mij overal aan. Nu denkt Judith met me mee. Mijn hulp is fantastisch. De samenwerking met Judith bevalt me uitstekend. Ze komt één keer per week op donderdag. Dat verlicht de zaak enorm. Als ze komt bespreken we eerst hoe de week is verlopen en wat er gedaan moet worden. Ze begint met de was, verschoont het bed en maakt de woonkamer en keuken schoon. Dan hangt ze de was op en gaat strijken. Het is een hoop werk.”

Hoe wist u van aanvullende ondersteuning van Tzorg?

“Bij de gemeente heeft iemand berekend hoeveel hulp ik nodig heb om mijn huis op orde te houden. In begrijpelijke taal hebben ze me uitgelegd dat ze konden helpen maar dat ze aan bepaalde regels zijn gebonden. Dat begrijp ik. Ik vroeg hoeveel hulp ze dachten dat ik nodig zou hebben. Na deze indicatie zeiden ze dat ik het zelf kon aanvullen als ik dat wilde. Ik betaal nu zelf een klein gedeelte bij en krijg daarmee wat extra hulp van Judith. Maar ik vind het redelijk dat ik zelf een deel voor mijn eigen rekening neem. Ik begrijp ook dat niet iedereen die mogelijkheid heeft.”

Wat vindt u fijn aan die aanvullende ondersteuning?

“Mijn hulp doet dingen voor mij waar ik anders nooit aan toe zou komen. Bijvoorbeeld de ramen zemen aan de buitenkant. Dat kan ik zelf niet. Ik vind het lastig om te zeggen wat ze precies extra doet, want ze is er gewoon een aantal uur aaneengesloten. Ze heeft nu bijvoorbeeld wel wat meer tijd om ook mijn werkkamer netjes te houden. Natuurlijk probeer ik zo veel mogelijk zelf te doen. Voor wat ik zelf niet voor elkaar kan krijgen, heb ik hulp. Daar ben ik echt blij mee.”

“Ik heb het gevoel dat ze er bij Tzorg voor me zijn.”

Zou u anderen aanraden om aanvullende ondersteuning af te nemen?

“Het is natuurlijk een persoonlijke zaak, maar ik zou het iedereen aanraden. Ik heb er een hoop plezier van. Iemand die de klussen voor mij doet die ik zelf niet kan, daar ben ik erg blij mee. Het geeft me een goed gevoel.”

Meer informatie en financiering

Extra ondersteuning afnemen kan al vanaf 15 minuten. De ondersteuning die u bovenop uw Wmo-indicatie afneemt, betaalt u zelf. Het is ook mogelijk om ondersteuning te betalen vanuit een Persoonsgebonden Budget (PGB), binnen de Wmo.  Kijk voor meer informatie op www.Tzorg.nl/aanvullende-ondersteuning.  Of neem contact op met uw zorgcoördinator om te ontdekken of aanvullende ondersteuning in uw regio mogelijk is.

De voordelen op een rijtje:
  • U heeft de regie
  • Extra ondersteuning van uw vaste thuishulp
  • Ruimte voor échte aandacht en een fijn gesprek
  • Genoeg tijd voor incidentiele taken
Terug naar alle nieuwsberichten