Met zelfredzaamheid (ouderen) bedoelen we het vermogen van mensen (op leeftijd) om zichzelf te redden op alle levensgebieden met zo min mogelijk professionele ondersteuning en zorg. Denk bij verschillende levensgebieden aan: dagbesteding, huishouden, sociale contacten, algemene dagelijkse activiteiten en mobiliteit.

Door mensen zelfstandiger of zelfredzamer te maken voorkomen we intensivering van zorg of stellen dit uit. Het is belangrijk dat je zo lang als mogelijk eigen regie heeft over gezondheid en ziekte. Ook het kunnen doen van de alledaagse activiteiten om zo zelfstandig mogelijk te functioneren is van groot belang.

Ondersteuning en begeleiding zelfredzaamheid ouderen

Tzorg ondersteunt en begeleidt o.a. ouderen bij het leiden van een zo zelfstandig mogelijk leven. Heb je het bijvoorbeeld moeilijk met jouw huishouden, jouw administratie, omgaan met computers en de hedendaagse digitale wereld, jouw dagindeling of weet je niet goed hoe je jouw sociale wereld kunt vergroten? Met onze ondersteuning en begeleiding vergroten wij de zelfredzaamheid bij ouderen. Ook als je dit nodig hebt, staan wij voor je klaar.

Wij maken het bij mensen thuis graag zo aangenaam mogelijk. Dit doen wij in Nederland in 298 gemeenten. Waarschijnlijk ook bij je in jouw wijk. We leveren ondersteuning en begeleiding op een persoonlijke manier. Wij bieden onze dienstverlening passend bij jouw unieke situatie. Het vergroten van de zelfredzaamheid bij ouderen en andere hulpbehoevenden is ons uitgangspunt.

Vergroten zelfredzaamheid bij ouderen en méér

Wil je graag hulp om het alledaagse leven net wat eenvoudiger te maken? Bijvoorbeeld hulp bij computer- of geldzaken, het leggen van sociale contacten, ondersteuning bij jouw dagbesteding of in het huishouden. Wij vergoten niet alleen de zelfredzaamheid bij ouderen, maar bijvoorbeeld ook bij mensen die aan het herstellen zijn na een ziekte, die last hebben van psychische problemen of vergeetachtig zijn, mensen met een handicap of een andere specifieke situatie.

Onze ervaren begeleiders zijn het vertrouwde gezicht bij je thuis. Een gezellig praatje, een goed gesprek of een luisterend oor, ook hiervoor is ruimte. Die persoonlijke aandacht vinden wij erg belangrijk.

Vergroten zelfredzaamheid bij ouderen: de kosten?

Onze begeleiding rondom het vergroten van de zelfredzaamheid bij ouderen valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Je kunt via het Wmo-loket van jouw gemeente een indicatie aanvragen voor onze hulp. Jouw gemeente bekijkt of je inderdaad een indicatie krijgt. Voor begeleiding vanuit de Wmo, in dit geval de begeleiding van Tzorg, betaal je alleen de inkomensonafhankelijke eigen bijdrage van €20,60 per maand. De rekening voor de eigen bijdrage wordt naar je verstuurd door het Centraal Administratie Kantoor (CAK).

7,6
Vertrouwen in onze thuishulp
 • Een betrokken hulp
 • Wijkgericht: altijd dichtbij
 • ISO 9001 gecertificeerd
Rating

Wil jij individuele begeleiding? Dit zijn de stappen.

 • Kies de hulp die je nodig hebt

  Wil je graag individuele begeleiding? Maar weet je nog niet welke hulp bij jou past?

  Bekijk wat Tzorg voor jou kan doen

 • Bereken jouw Wmo-indicatie

  Kom er achter of je in aanmerking komt voor de hulp die je wenst.

  Bereken jouw Wmo-indicatie

  Beantwoord onderstaande vragen en bekijk of je recht hebt op een Wmo-indicatie.

  Ik heb hulp nodig bij grote of kleine huishoudelijke taken omdat ik deze zelf niet meer kan.

  Ik kan beperkt of niet meedoen in de samenleving.

  Ik heb een medische beperking.

  Ik heb langdurige zorg nodig en onvoldoende mogelijkheden om dit zelf op te lossen.

  Zoek de gegevens van jouw gemeente om hulp aan te vragen via de Wmo.

  scroll verder
 • Ga naar het Wmo-loket

  Om je aan te melden heb je een indicatie nodig op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Via jouw gemeente vraag je de gewenste hulp aan bij het Wmo-loket.

 • Kies een zorgorganisatie in jouw gemeente

  Jouw gemeente neemt contact met je op over een Wmo-indicatie. Je hoort dan of je in aanmerking komt voor hulp, welke soort hulp en hoeveel uur per week. Vervolgens kies je zelf uit een van de zorgorganisaties in jouw gemeente.

  Kies je voor Tzorg, dan meldt de gemeente je aan. Daarna neemt Tzorg contact met je op.

Heb je een vraag?

Dan nemen we graag contact met je op om je verder te helpen. Dit doen we via de mail of telefonisch, wat jouw voorkeur heeft.