Wmo pas aanvragen: zo regelt u dit!

Heeft u een beperking/handicap of bent u ouder dan 75 jaar en lukt het niet om zelfstandig met het openbaar vervoer te reizen? Of is het vanwege psychische klachten onmogelijk voor u om u via het openbaar vervoer te verplaatsen? Dan kunt een Wmo pas aanvragen bij uw gemeente, dit is een vervoersvoorziening. Na uw aanvraag bij het Wmo-loket in uw woonplaats beoordeelt de gemeente of u een indicatie krijgt. Als dit het geval is, krijgt u een Wmo-vervoerspas.

Als u 75-plus bent, kunt u in veel gemeenten een Wmo pas aanvragen zonder dat daarvoor een indicatie nodig is. Als u jonger bent dan 75 jaar, heeft u wel een medische indicatie nodig voor het aanvragen van de Wmo pas.

 

Wmo vervoerspas: gratis collectief vervoer

Met de Wmo vervoerspas kunt u in uw eigen gemeente eenvoudig gebruikmaken van het collectieve Wmo-vervoer. Collectief betekent dat u een busje, (rolstoel)taxi of belbus deelt met andere reizigers. De Wmo pas zelf kost u niets. De Wmo pas geldt echter alleen voor lokaal vervoer (meestal met een grens van 15 – 25 kilometer rondom de woonplaats of 5 zones). Voor aanvullend openbaar vervoer betaalt u voor elke rit een vast opstaptarief en vervolgens een vast bedrag per kilometer. Per gemeente verschillen deze bedragen.

Wilt u graag uitleg over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of specifiek over de Wmo pas? Wij helpen u graag verder.

Meer informatie? Neem contact met ons op

 

Over Tzorg

Tzorg levert door heel Nederland (in circa 300 gemeenten) hulp bij het huishouden en individuele begeleiding bij mensen thuis, waarschijnlijk ook in uw wijk. Wij maken thuis wonen (weer) fijn en comfortabel én langer mogelijk. Zo nemen wij bijvoorbeeld schoonmaakwerkzaamheden uit handen. Denk aan stofzuigen, dweilen, strijken en ramen zemen. Maar Tzorg doet meer. We bieden ook ondersteuning als u moeite heeft met uw financiële administratie of uw digitale (bank)zaken, als u moeite heeft met het leggen van sociale contacten of als u graag meer wilt deelnemen aan het maatschappelijke leven, denk aan leuke activiteiten in uw buurt. Wij staan voor u klaar, met persoonlijke aandacht en een vaste, vertrouwde hulp aan huis.

Bekijk of wij ook in uw wijk zorg leveren