Heb je een beperking/handicap of ben je ouder dan 75 jaar en lukt het niet om zelfstandig met het openbaar vervoer te reizen? Of is het vanwege psychische klachten onmogelijk voor je om je via het openbaar vervoer te verplaatsen? Dan kunt een Wmo pas aanvragen bij jouw gemeente, dit is een vervoersvoorziening. Na jouw aanvraag bij het Wmo-loket in jouw woonplaats beoordeelt de gemeente of je een indicatie krijgt. Als dit het geval is, krijg je een Wmo-vervoerspas.

Als je 75-plus bent, kun je in veel gemeenten een Wmo pas aanvragen zonder dat daarvoor een indicatie nodig is. Als je jonger bent dan 75 jaar, heb je wel een medische indicatie nodig voor het aanvragen van de Wmo pas.

Wmo vervoerspas: gratis collectief vervoer

Met de Wmo vervoerspas kun je in jouw eigen gemeente eenvoudig gebruikmaken van het collectieve Wmo-vervoer. Collectief betekent dat je een busje, (rolstoel)taxi of belbus deelt met andere reizigers. De Wmo pas zelf kost je niets. De Wmo pas geldt echter alleen voor lokaal vervoer (meestal met een grens van 15 – 25 kilometer rondom de woonplaats of 5 zones). Voor aanvullend openbaar vervoer betaal je voor elke rit een vast opstaptarief en vervolgens een vast bedrag per kilometer. Per gemeente verschillen deze bedragen.

Wil je graag uitleg over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of specifiek over de Wmo pas? Wij helpen je graag verder.

Over Tzorg

Tzorg levert door heel Nederland (in 298 gemeenten) hulp bij het huishouden en individuele begeleiding bij mensen thuis, waarschijnlijk ook in jouw wijk. Wij maken thuis wonen (weer) fijn en comfortabel én langer mogelijk. Zo nemen wij bijvoorbeeld schoonmaakwerkzaamheden uit handen. Denk aan stofzuigen, dweilen, strijken en ramen zemen. Maar Tzorg doet meer. We bieden ook ondersteuning als je moeite heeft met jouw financiële administratie of jouw digitale (bank)zaken, als je moeite heeft met het leggen van sociale contacten of als je graag meer wilt deelnemen aan het maatschappelijke leven, denk aan leuke activiteiten in jouw buurt. Wij staan voor je klaar, met persoonlijke aandacht en een vaste, vertrouwde hulp aan huis.

7,6
Vertrouwen in onze thuishulp
  • Een betrokken hulp
  • Wijkgericht: altijd dichtbij
  • ISO 9001 gecertificeerd
Rating

Wil jij individuele begeleiding? Dit zijn de stappen.

  • Kies de hulp die je nodig hebt

    Wil je graag individuele begeleiding? Maar weet je nog niet welke hulp bij jou past?

    Bekijk wat Tzorg voor jou kan doen

  • Bereken jouw Wmo-indicatie

    Kom er achter of je in aanmerking komt voor de hulp die je wenst.

    Bereken jouw Wmo-indicatie

    Beantwoord onderstaande vragen en bekijk of je recht hebt op een Wmo-indicatie.

    Ik heb hulp nodig bij grote of kleine huishoudelijke taken omdat ik deze zelf niet meer kan.

    Ik kan beperkt of niet meedoen in de samenleving.

    Ik heb een medische beperking.

    Ik heb langdurige zorg nodig en onvoldoende mogelijkheden om dit zelf op te lossen.

    Zoek de gegevens van jouw gemeente om hulp aan te vragen via de Wmo.

    scroll verder
  • Ga naar het Wmo-loket

    Om je aan te melden heb je een indicatie nodig op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Via jouw gemeente vraag je de gewenste hulp aan bij het Wmo-loket.

  • Kies een zorgorganisatie in jouw gemeente

    Jouw gemeente neemt contact met je op over een Wmo-indicatie. Je hoort dan of je in aanmerking komt voor hulp, welke soort hulp en hoeveel uur per week. Vervolgens kies je zelf uit een van de zorgorganisaties in jouw gemeente.

    Kies je voor Tzorg, dan meldt de gemeente je aan. Daarna neemt Tzorg contact met je op.

Heb je een vraag?

Dan nemen we graag contact met je op om je verder te helpen. Dit doen we via de mail of telefonisch, wat jouw voorkeur heeft.