Hulp bij uw financiën

Zelfredzaamheid vergroten door hulp bij financiële zaken

Soms zijn mensen (tijdelijk) niet in staat of vinden ze het lastig om hun financiën en administratieve zaken zelf bij te houden. Dan is wat hulp bij financiële zaken erg fijn. Tzorg begrijpt dit. We zien vaak dat bijvoorbeeld ouderen, mensen met psychische klachten of een verstandelijke beperking hun financiën niet goed kunnen overzien. Met onze hulp bij financiën brengen we de zaken (weer) op orde en krijgt u overzicht in uw financiële en administratieve zaken.

 

Wij creëren overzicht en rust met onze hulp bij financiën

De ondersteuning en begeleiding van Tzorg is erop gericht dat u uw leven zo zelfstandig mogelijk vorm kunt geven. Als u moeite heeft met de administratie, financiële zaken en/of post, is dat heel vervelend. Met onze hulp bij financiën creëren wij overzicht. Wat bij u in uw hoofd zorgt voor rust.

Tzorg maakt het, in meer dan 300 gemeenten, aangenaam voor mensen in hun eigen huis, in hun eigen buurt. Dit doen wij door het aanbieden van begeleiding -waaronder hulp bij financiële zaken- en huishoudelijke hulp met persoonlijke aandacht. Iedere situatie is uniek, dus ook die van u. Wij passen onze dienstverlening daarop aan, waarbij het verhogen van uw zelfstandigheid het uitgangspunt is.

Lees meer over begeleiding bij zelfredzaamheid

 

Hulp bij financiële zaken en meer

Soms heeft u extra ondersteuning nodig om de dagelijkse zaken te regelen. Zoals hulp bij financiën, uw dagindeling, regelmaat creëren of het leggen van sociale contacten. Deze hulp heeft u bijvoorbeeld nodig omdat u dit zelf (tijdelijk) niet kunt door herstel na ziekte, psychische klachten, een handicap of een andere specifieke situatie. Het kan ook zijn dat u vaker dan voorheen dingen vergeet. Tzorg begeleidt u graag, of dat nu met hulp bij financiën is of met ondersteuning bij het indelen van uw dagen. Onze vakbekwame begeleiders zijn uw vertrouwde gezicht aan huis. Uw zelfstandigheid vergroten staat bij hen altijd op nummer één.

 

Aanvraag van hulp bij financiën

Voor iedereen die dit (tijdelijk) nodig heeft, bieden wij hulp bij financiële zaken. Hulp bij financiën valt onder onze begeleiding bij zelfredzaamheid. Hiervoor is een indicatie nodig op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). U vraagt deze aan bij het Wmo-loket van uw gemeente. De gemeente beoordeelt vervolgens of u een indicatie voor hulp bij financiën krijgt.

Vanaf 1 januari 2024 betalen mensen die Wmo hulp krijgen alleen een eigen bijdrage van €20,60 per maand. Deze eigen bijdrage is niet inkomensafhankelijk en dus gelijk voor iedereen. De rekening voor de eigen bijdrage krijgt u via het CAK (Centraal Administratie Kantoor).

Meer informatie? Neem contact met ons op