Voorleesboekje over thuiszorg – Noah en de superhulp

Ma 24 juli

Iedereen die in de thuiszorg werkt, is een superheld. Want ze houden niet alleen het huishouden op orde en regelen de juiste zorg, maar zijn nog zoveel meer. Zij zijn het vertrouwde gezicht, weten hoe het écht met iemand gaat en hebben oog voor de naasten. Allemaal zodat iedereen zich aangenaam thuis kan voelen.

Speciaal voor al deze superhelden werken wij aan een voorleesboekje over de thuiszorg. Met trots presenteren we nu alvast de kaft van Noah en de superhulp!

Kaft van het voorleesboekje Noah en de superhulp. Je ziet Noah links in beeld met een plumeau. Rechts in beeld zie je Anna de thuishulp ook met een plumeau. Om haar nek heeft ze een rood geruit laken geknoopt. Dit laken wappert als een superhelden cape. Anna neemt ook een superhelden pose aan.

Over het verhaal: Noah en de superhulp
Noah gaat op bezoek bij oma Elly. Daar ontmoet hij thuishulp Anna die superkrachten lijkt te hebben! Noah is nieuwsgierig en gaat meteen op onderzoek uit. Zal hij het geheim van Anna ontdekken? Is zij een echte superheld?

Hier zien we de karakters uit het voorleesboek Noah en de superhulp. Links zien we Anna de thuishulp. Ze draagt een blauw werktuniek. Rechts naast haar zien we Noah, een jongen van rond de 10 jaar oud. Hij draagt een rode trui met een bliksemschicht erop. Naast hem staat oma Elly met een wandelstok, gestreepte broek en oranje vest.

Enthousiasmeren voor de thuiszorg
Binnenkort kunnen onze collega’s een gedrukte versie van Noah en de superhulp ophalen. Het verhaal komt ook online, aangevuld met bijzondere thuiszorgverhalen van onze collega’s.

Met al deze verhalen brengen we het vak hulp bij het huishouden, en daarmee de thuiszorg, laagdrempelig onder de aandacht. De verhalen laten zien waar wij het elke dag voor doen en wat er zo waardevol is aan ons werk.

Door te praten over ons werk, willen we anderen enthousiast maken voor een baan in de thuiszorg. Voor nu, maar ook alvast voor de toekomst.

Terug naar alle nieuwsberichten