Tzorg tekent als eerste Nederlandse thuiszorgorganisatie het klimaatakkoord

Di 18 april

Tzorg verbindt zich als eerste Nederlandse thuiszorgorganisatie aan het klimaatakkoord van Parijs. Vanochtend zette John van Hoof als voorzitter Raad van Bestuur zijn handtekening onder de ambitie om uiterlijk in 2050 volledig klimaatneutraal te zijn. Samen met negen andere vooraanstaande Nederlandse bedrijven was hij aanwezig tijdens het CEO-ontbijt van UN Global Compact Network Netherlands. Mede namens CSU als eerste schoonmaakbedrijf en Zizo als eerste thuisschoonmaakbedrijf tekende hij het statement.

Om de ambities waar te maken gaan de bedrijven concrete doelen stellen die aansluiten op het Net-Zero Science Based Targets initiative (SBTi) en het klimaatakkoord van Parijs. Hiermee werken ze toe naar het beperken van de wereldwijde temperatuurstijging tot 1,5°C. Na de aanstelling van Manager Duurzaamheid Niels van Geenhuizen is dit een belangrijke volgende stap om duurzaamheid naar een hoger niveau te tillen.

“Verduurzaming staat bij ons al jaren bovenaan de agenda”, zegt John van Hoof, voorzitter Raad van Bestuur. “Iedereen heeft de taak om de aarde leefbaar te houden, dus wij ook. We werken aan een gedetailleerd plan dat door het SBTi wordt gekeurd. Veel branches hebben al een gedetailleerde roadmap uitgewerkt. Voor de schoonmaak- en thuiszorgbranche is die er nog niet. Daarom nemen wij in onze branches het voortouw.”

Terug naar alle nieuwsberichten