Thuiszorg krijgt hoofdrol in voorleesboekje

Di 26 september

Thuishulp Sandra Tops ontving het eerste exemplaar van het voorleesboekje ‘Noah en de superhulp’ van Claudy de Koning, Directeur HR bij thuiszorgorganisatie Tzorg. In het boekje geeft Tzorg thuishulpen de hoofdrol. Daarmee vragen zij aandacht voor het belangrijke werk en willen ze anderen enthousiasmeren voor een baan in de thuiszorg.

 

Overhandiging eerste boekje
Tijdens de MeeZorgWeek zorgen kantoorcollega’s en relaties van Tzorg een zorgmoment mee met een thuishulp bij een cliënt thuis. Zo ook Claudy de Koning, Directeur HR. Voor haar een mooi moment om het eerste boekje aan thuishulp Sandra te overhandigen.

Thuishulp Sandra en directeur HR Claudy de Koning hurken naast een glazen salontafel in de woning van de cliënt. Ze hebben allebei een stofdoek vast en lachen. Claudy stoft met de doek de salontafel af.

Claudy vertelt: “Iedereen die in de thuiszorg werkt, is een superheld. Want ze houden niet alleen het huishouden op orde en ondersteunen de cliënt, maar zijn nog zoveel meer. Zij zijn het vertrouwde gezicht, weten hoe het écht met een cliënt gaat en hebben oog voor naasten. Allemaal zodat iedereen zich aangenaam thuis kan voelen. Tzorg maakte het boekje ‘Noah en de superhulp’ speciaal voor al deze superhelden.”

Claudy de Koning en Sandra Tops staan glimlachend naast elkaar en bladeren samen het voorleesboekje 'Noah en de superhulp' door.

Sandra leest met een glimlach het boekje door: “Ik vind het een erg leuk verhaal en herken me ook in hoe ons werk beschreven wordt. We zijn stiekem échte superhelden, sowieso in de ogen van onze cliënten. En voor hen doen we het uiteindelijk!”

 

Het verhaal: Noah en de superhulp
Noah gaat op bezoek bij zijn oma. Daar ontmoet hij thuishulp Anna die superkrachten lijkt te hebben. Noah is nieuwsgierig en gaat meteen op onderzoek uit. Zal hij het geheim van Anna ontdekken? Is zij een echte superheld?

 

Bekijk het boekje en lees thuiszorgverhalen
De papieren versie van Noah en de superhulp is speciaal voor de thuishulpen en begeleiders van Tzorg. “Op www.tzorg.nl/thuiszorgverhaal/ is het boekje te bekijken voor iedereen. Daar lees je ook persoonlijke verhalen van onze medewerkers over wat hun werk zo bijzonder maakt.” Voegt Claudy de Koning toe. “Wij zijn trots op ons werk en met veel plezier delen we onze verhalen. Hopelijk inspireren we anderen zo om ook voor een baan in de thuiszorg te kiezen.”

Op een glazen salontafel ligt het voorleesboekje 'Noah en de superhulp' naast een kopje koffie.

Terug naar alle nieuwsberichten