Monica wint het Beste idee van Tzorg 2022!

Ma 23 januari

Onze medewerkers zijn het vertrouwde gezicht achter de voordeur en zoveel meer dan thuishulp of begeleider. Zij weten als geen ander wat er leuker, slimmer of anders kan. Daarom vroegen we alle thuishulpen en begeleiders om hun ideeën te delen om het nog aangenamer te maken voor cliënten, mantelzorgers en medewerkers. 

En de winnaar is…
Het beste idee is van thuishulp Monica Bosman! Zij bedacht een toevoeging aan de planning met informatie over cliënten. Dit idee is erg waardevol voor cliënten én medewerkers om het zorgmoment zo aangenaam mogelijk te maken 

Monica: Als invaller kun je verrast worden door situaties waarbij het belangrijk is om meer te weten over de cliënt om je werk goed uit te kunnen voeren. Voor de cliënt is het niet fijn om zijn/haar situatie keer op keer opnieuw uit te moeten leggen. Daarnaast kun je op deze manier twijfelen aan de kwaliteiten van je collega’s, terwijl dit onterecht is. Dit kan voorkomen worden door belangrijke informatie over cliënten met elkaar te delen.” 

Met dit idee wint Monica €1000 en gaan we samen onderzoeken hoe we haar idee daadwerkelijk in de praktijk kunnen brengen. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met het borgen van de privacy van cliënten. 

Elkaar helpen
Monica vond de wedstrijd heel bijzonder. “Meedoen was heel erg gaaf. Ik hoop dat mijn idee alle collega’s; thuishulpen, zorgcoördinatoren en planners kan helpen.” Met Monica’s idee helpen we niet alleen elkaar, maar zorgen we samen voor een nog aangenamer thuis voor onze cliënten.  

De wedstrijd
We hebben meer dan 250 innovatieve ideeën ontvangen waar we enorm blij mee zijn. Nadat onze vakjury 3 ideeën selecteerde, stemden ruim 1700 collega’s op hun favoriete idee. We zijn enorm trots dat onze thuishulpen en begeleiders zo betrokken zijn bij hun werk, cliënten en collega’s.   

Lees hier meer over het Beste idee van Tzorg, het winnende idee van Monica en de ideeën van de twee andere finalisten.

Terug naar alle nieuwsberichten