De MeeZorgWeek van start: meezorgen met thuishulpen en begeleiders

Ma 25 september

Van 25-29 september, in de week van de Dag van de Thuiszorg, zorgen 400 kantoorcollega’s van Tzorg een dagdeel mee met thuishulpen en begeleiders bij cliënten thuis. Ook gemeenten en samenwerkingspartners zijn uitgenodigd en werken mee tijdens deze MeeZorgWeek. Samen stropen we onze mouwen op en leren we van elkaar.

 

Zoveel meer

We ondersteunen en begeleiden cliënten om aangenaam thuis te blijven wonen. Maar het werk van onze thuishulpen en begeleiders is zoveel meer. Het werk is namelijk niet alleen ondersteunend, maar ook preventief. Medewerkers zien en horen hoe het met hun cliënt gaat en trekken op tijd aan de bel als dat nodig is. Tijdens het meezorgen voeren we mooie gesprekken over dit waardevolle vak. We leren elkaar nog beter kennen en krijgen zo weer nieuwe inzichten hoe we onze ondersteuning kunnen verbeteren.

 

Het werk ervaren

René Akkermans, Directeur Zorg: “Door als kantoorcollega’s mee te zorgen met onze thuishulpen en begeleiders ervaren we het werk van onze collega’s. Door met hen en de cliënt in gesprek te gaan, leren we van elkaar. Zo zien we wat we kunnen doen om de zorg nog beter te maken.” René Akkermans loopt donderdag mee met thuishulp Alice. “Ik heb er erg veel zin en kijk uit naar de mooie gesprekken en inspiratie.”

Samen doen

Relaties van Tzorg zorgen tijdens de MeeZorgWeek ook mee. Jeroen Kamerbeek, Commercieel Directeur: “We hebben veel positieve reacties ontvangen op de uitnodiging voor de MeeZorgWeek. Door mee te zorgen ontstaat de mogelijkheid om laagdrempelig het gesprek aan te gaan met inwoners. Waar lopen zij tegenaan? Wat hebben ze nodig? Zo draagt de MeeZorgWeek bij aan het blijven vernieuwen en het toekomstbestendig maken én houden van de zorg. Ons werk achter de voordeur is erg belangrijk voor de maatschappij. En daar zijn we enorm trots op.”

 

Dag van de Thuiszorg

Om medewerkers tijdens de MeeZorgWeek extra in het zonnetje te zetten, organiseert Tzorg op de 26 september een online wensenshow. Tijdens deze interactieve show gaan wensen in vervulling en zijn er prijzen te winnen. Een echt online feestjes voor de ruim 12.000 thuishulpen en begeleiders van Tzorg.

Terug naar alle nieuwsberichten