Zelfstandigheid vergroten door hulp bij geldzaken

Bent u (even) niet in staat of vindt u het lastig om uw geldzaken en administratieve zaken zelf bij te houden? Dan vindt u het wellicht prettig om hulp bij geldzaken te krijgen. Tzorg is er om u hierbij te ondersteunen. We begrijpen dat u uw administratieve zaken soms niet goed kunt overzien. Dit zien wij bijvoorbeeld regelmatig bij ouderen, mensen met psychische klachten of bij mensen met een verstandelijke beperking. Met onze hulp bij geldzaken brengen wij uw financiële zaken (weer) op orde. We creëren samen met u overzicht, een geordende administratie en duidelijkheid.

 

Orde en overzicht met onze hulp bij geldzaken

Tzorg ondersteunt en begeleidt mensen bij het zo zelfstandig mogelijk leiden van hun leven. Als u het lastig vindt om uw administratie, geldzaken en/of post te begrijpen en bij te houden, is dat heel onprettig. Met onze hulp bij geldzaken zorgen we ervoor dat uw financiële zaken (weer) overzichtelijk worden. Dit zorgt bij u voor rust.

Tzorg streeft ernaar om het voor mensen thuis aangenaam te maken. Dit doen we in meer dan 300 gemeenten. Ook bij u in de buurt. We bieden op een persoonlijke wijze begeleiding, waaronder hulp bij geldzaken, en huishoudelijke hulp. Uw situatie staat op zichzelf, wij passen onze dienstverlening daarom aan op uw unieke persoonlijke omstandigheden. Het verhogen van uw zelfredzaamheid en zelfstandigheid is ons uitgangspunt.

Lees meer over begeleiding bij zelfredzaamheid

 

Hulp bij geldzaken en meer

Wilt u graag extra ondersteuning om uw dagelijkse leven net wat gemakkelijker te maken? Bijvoorbeeld hulp bij geldzaken, het leggen van sociale contacten, ondersteuning bij het indelen van uw dagen of regelmaat. Wij helpen mensen die bijvoorbeeld aan het herstellen zijn na een ziekte, mensen met mentale klachten of die de laatste tijd steeds meer vergeten, mensen met een handicap of een andere specifieke situatie.

Tzorg begeleidt u graag, of dat nu met hulp bij geldzaken is of iets anders. Onze ervaren begeleiders zijn uw bekende én vertrouwde gezicht aan huis. Met persoonlijke aandacht helpen ze u verder.

Lees meer over onze werkwijze

 

Aanvraag van hulp bij geldzaken

Hulp bij geldzaken valt onder onze begeleiding bij zelfredzaamheid. Wilt u hiervoor graag in aanmerking komen? U kunt via het Wmo-loket van uw gemeente een indicatie aanvragen voor hulp bij geldzaken. De ondersteuning van Tzorg valt namelijk onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Na uw aanvraag beoordeelt de gemeente of u een indicatie voor hulp bij geldzaken krijgt. Voor hulp bij geldzaken via de Wmo betaalt u alleen een eigen maandelijkse bijdrage van €20,60, ongeacht uw inkomen. De hoogte van de eigen bijdrage is voor alle Nederlandse burgers gelijk. U ontvangt de rekening voor de eigen bijdrage via het Centraal Administratie Kantoor (CAK).

Meer informatie? Neem contact met ons op