Lang(er) zelfstandig thuis wonen is de wens van veel ouderen

De meeste ouderen willen graag zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Thuis, in hun vertrouwde omgeving, voelen mensen zich immers vaak gelukkiger. Als het wat lastiger wordt om zelfstandig te wonen, bijvoorbeeld omdat het je niet meer lukt om alle huishoudelijke taken zelf te doen, staat je er niet alleen voor. Tzorg help je hierbij. Met de juiste ondersteuning  zorgen wij dat ouderen langer aangenaam thuis kunnen blijven wonen.

Met de juiste huishoudelijke hulp blijf je langer zelfstandig thuis wonen

Tzorg begrijpt de wens van ouderen om zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen huis te wonen. Hoe ouder we worden, hoe moeilijker het echter vaak wordt om het huishouden te doen. De badkamer schoonmaken, de keukenkastjes schoon houden, stofzuigen, wassen en strijken. Als je hier zelf moeite mee heeft, helpen wij je graag. Met onze hulp kun je langer zelfstandig wonen. Samen bekijken we wat er in jouw woning nodig is. Jouw thuis is vertrouwd en dat moet zo blijven, ook met een thuishulp die je helpt in huis. Daarom hebben wij veel aandacht voor jouw situatie en voorkeuren. Je krijgt een vaste huishoudelijke hulp. Dit geeft het vertrouwde gevoel dat jij én wij belangrijk vinden.

Zelfstandig wonen met een vaste thuishulp

Onze medewerkers zorgen ervoor dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen in hun eigen huis. Met onze hulp blijft jouw huis een schoon, leefbaar en aangenaam thuis. Jouw vaste thuishulp is betrokken bij je en jouw omgeving en biedt meer dan alleen hulp bij huishoudelijke klusjes. Er is altijd ruimte voor een gezellig praatje of een goed gesprek. Juist die persoonlijke aandacht maakt voor je het verschil. Zo kun je niet alleen zelfstandig blijven wonen, maar heb je er ook een luisterend oor bij.

Als landelijke zorgspecialist bieden wij in 298 gemeenten huishoudelijke hulp en ondersteuning aan mensen met een zorgindicatie. Wil je erachter komen of we ook bij je in de buurt actief zijn? Doe dan snel en eenvoudig de postcodecheck.

Langer zelfstandig wonen: vraag huishoudelijke hulp aan

Wil je hulp bij het huishouden van Tzorg zodat je langer zelfstandig in jouw eigen huis kunt blijven wonen? Voor huishoudelijke hulp heb je een indicatie nodig op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Je vraagt deze aan bij het Wmo-loket van jouw gemeente. De gemeente beoordeelt vervolgens of je een indicatie voor huishoudelijke hulp krijgt.

Vanaf 1 januari 2024 betalen mensen die Wmo hulp krijgen alleen een eigen bijdrage van €20,60 per maand. Deze eigen bijdrage is niet inkomensafhankelijk en dus gelijk voor iedereen. De rekening voor de eigen bijdrage krijg je via het CAK (Centraal Administratie Kantoor).

7,6
Vertrouwen in onze thuishulp
 • Een betrokken hulp
 • Wijkgericht: altijd dichtbij
 • ISO 9001 gecertificeerd
Rating

Wil jij individuele begeleiding? Dit zijn de stappen.

 • Kies de hulp die je nodig hebt

  Wil je graag individuele begeleiding? Maar weet je nog niet welke hulp bij jou past?

  Bekijk wat Tzorg voor jou kan doen

 • Bereken jouw Wmo-indicatie

  Kom er achter of je in aanmerking komt voor de hulp die je wenst.

  Bereken jouw Wmo-indicatie

  Beantwoord onderstaande vragen en bekijk of je recht hebt op een Wmo-indicatie.

  Ik heb hulp nodig bij grote of kleine huishoudelijke taken omdat ik deze zelf niet meer kan.

  Ik kan beperkt of niet meedoen in de samenleving.

  Ik heb een medische beperking.

  Ik heb langdurige zorg nodig en onvoldoende mogelijkheden om dit zelf op te lossen.

  Zoek de gegevens van jouw gemeente om hulp aan te vragen via de Wmo.

  scroll verder
 • Ga naar het Wmo-loket

  Om je aan te melden heb je een indicatie nodig op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Via jouw gemeente vraag je de gewenste hulp aan bij het Wmo-loket.

 • Kies een zorgorganisatie in jouw gemeente

  Jouw gemeente neemt contact met je op over een Wmo-indicatie. Je hoort dan of je in aanmerking komt voor hulp, welke soort hulp en hoeveel uur per week. Vervolgens kies je zelf uit een van de zorgorganisaties in jouw gemeente.

  Kies je voor Tzorg, dan meldt de gemeente je aan. Daarna neemt Tzorg contact met je op.

Heb je een vraag?

Dan nemen we graag contact met je op om je verder te helpen. Dit doen we via de mail of telefonisch, wat jouw voorkeur heeft.