Zelfstandig wonen ouderen

Lang(er) zelfstandig thuis wonen is de wens van veel ouderen

De meeste ouderen willen graag zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Thuis, in hun vertrouwde omgeving, voelen mensen zich immers vaak gelukkiger. Als het wat lastiger wordt om zelfstandig te wonen, bijvoorbeeld omdat het u niet meer lukt om alle huishoudelijke taken zelf te doen, staat u er niet alleen voor. Tzorg helpt u hierbij. Met de juiste ondersteuning  zorgen wij dat ouderen langer aangenaam thuis kunnen blijven wonen.

 

Met de juiste huishoudelijke hulp blijft u langer zelfstandig thuis wonen

Tzorg begrijpt de wens van ouderen om zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen huis te wonen. Hoe ouder we worden, hoe moeilijker het echter vaak wordt om het huishouden te doen. De badkamer schoonmaken, de keukenkastjes schoon houden, stofzuigen, wassen en strijken. Als u hier zelf moeite mee heeft, helpen wij u graag. Met onze hulp kunt u langer zelfstandig wonen. Samen bekijken we wat er in uw woning nodig is. Uw thuis is vertrouwd en dat moet zo blijven, ook met een thuishulp die u helpt in huis. Daarom hebben wij veel aandacht voor uw situatie en voorkeuren. U krijgt een vaste huishoudelijke hulp. Dit geeft het vertrouwde gevoel dat u én wij belangrijk vinden.

Lees meer over hulp bij het huishouden

 

Zelfstandig wonen met een vaste thuishulp

Onze medewerkers zorgen ervoor dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen in hun eigen huis. Met onze hulp blijft uw huis een schoon, leefbaar en aangenaam thuis. Uw vaste thuishulp is betrokken bij u en uw omgeving en biedt meer dan alleen hulp bij huishoudelijke klusjes. Er is altijd ruimte voor een gezellig praatje of een goed gesprek. Juist die persoonlijke aandacht maakt voor u het verschil. Zo kunt u niet alleen zelfstandig blijven wonen, maar heeft u er ook een luisterend oor bij.

Als landelijke zorgspecialist bieden wij in meer dan 300 gemeenten huishoudelijke hulp en ondersteuning aan mensen met een zorgindicatie. Wilt u erachter komen of we ook bij u in de buurt actief zijn? Doe dan snel en eenvoudig de postcodecheck.

Controleer of we ook in uw wijk zorg leveren

 

Langer zelfstandig wonen: vraag huishoudelijke hulp aan

Wilt u hulp bij het huishouden van Tzorg zodat u langer zelfstandig in uw eigen huis kunt blijven wonen? Voor huishoudelijke hulp heeft u een indicatie nodig op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). U vraagt deze aan bij het Wmo-loket van uw gemeente. De gemeente beoordeelt vervolgens of u een indicatie voor huishoudelijke hulp krijgt.

Vanaf 1 januari 2024 betalen mensen die Wmo hulp krijgen alleen een eigen bijdrage van €20,60 per maand. Deze eigen bijdrage is niet inkomensafhankelijk en dus gelijk voor iedereen. De rekening voor de eigen bijdrage krijgt u via het CAK (Centraal Administratie Kantoor).

Meer informatie? Neem contact met ons op