Zelfstandig wonen met zorg: Hoe Tzorg dit mogelijk maakt!

Samen met uw gemeente zorgt Tzorg ervoor dat u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven wonen. U kunt zelfstandig wonen met zorg vanuit Tzorg bestaat bijvoorbeeld uit ondersteuning bij huishoudelijke taken, bij dagindeling en daginvulling, hulp bij financiële zaken en het vergroten van uw sociale wereld.

Tzorg biedt op een persoonlijke manier huishoudelijke hulp en individuele begeleiding. Zelfstandig wonen met zorg betekent dat u thuis een zo zelfstandig mogelijk leven kunt leiden, in uw eigen vertrouwde wijk. Mét passende begeleiding. Zo kunt u bij ons terecht voor huishoudelijke hulp, o.a. (grondig) schoonmaken, ramen zemen, stofzuigen, dweilen en het beddengoed verschonen. Maar wonen met zorg vanuit Tzorg bestaat uit méér. Zo zijn hulp bij uw administratie, ondersteuning bij digitale zaken en strijken bijvoorbeeld ook opties.

 

Zelfstandig wonen met zorg: persoonlijk en dichtbij

Tzorg is er voor ouderen, mensen met een beperking, een psychische aandoening, mensen die thuis herstellen na ziekte of een operatie of een andere specifieke situatie. Zelfstandig wonen met zorg draait altijd om uw unieke situatie. Wij passen onze zorg aan op u als mens en uw voorkeuren. De zorg die u ontvangt, levert (zo veel als mogelijk) steeds dezelfde begeleider. Een vertrouwd gezicht, iemand die u écht kent, maakt zelfstandig wonen met zorg op een persoonlijke manier mogelijk.

Wij zijn in heel Nederland (in ruim 300 gemeenten) actief. De kans is groot dat wij ook in uw gemeente zelfstandig wonen met zorg mogelijk maken.

Bekijk of wij ook in uw wijk zorg leveren

 

Méér dan alleen wonen met zorg

Voor zelfstandig wonen met zorg vanuit Tzorg geldt: persoonlijke aandacht heeft onze prioriteit. Onze begeleiders die zelfstandig wonen met zorg mogelijk maken, maken tijd voor een gezellig praatje, een goed gesprek of -als u hier behoefte aan heeft- een luisterend oor. Hiervoor geven wij hen alle ruimte.

Heeft u naast onze reguliere zorg behoefte aan extra diensten die thuis wonen nog aangenamer maken? Hiervoor kunt u ook bij ons terecht. Denk maar eens aan de verzorging van uw maaltijdservice, hulp- en verpleegartikelen of een tuinman.

Lees meer over begeleiding bij zelfredzaamheid

 

Aanvragen zelfstandig wonen met zorg

Wilt u graag zelfstandig wonen met zorg vanuit Tzorg? Wij staan graag voor u klaar. Voor zelfstandig wonen met zorg dient u een indicatie aan te vragen bij het Wmo-loket in de gemeente waar u woonachtig bent. Zelfstandig wonen met zorg van Tzorg wordt vergoed vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Een indicatie is daarom noodzakelijk. Als u bij uw gemeente een aanvraag heeft opgevraagd, zullen zij deze beoordelen. Na goedkeuring kunnen wij onze zorg bij u thuis opstarten.

Voor zelfstandig wonen met zorg hoeft u alleen een wettelijke eigen bijdrage van €20,60 per maand te betalen. Dit bedrag is vastgesteld op 01-01-2024 en de hoogte van het bedrag is voor iedereen gelijk. De maandelijkse factuur van €20,60 voor zelfstandig wonen met zorg versturen wij niet vanuit Tzorg, maar ontvangt u van het Centraal Administratie Kantoor (CAK).

Meer informatie? Neem contact met ons op