Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen; een wens van veel mensen. Logisch! Met onze begeleiding ouderen (thuis) dragen wij graag bij aan deze wens. Zo bieden wij ondersteuning bij het huishouden en hulp bij financiële en administratieve taken. Maar we kunnen er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat je (weer) deel kunt nemen aan activiteiten in jouw buurt en dat jouw sociale kring uitgebreid wordt.

Ouderen begeleiding doen wij met persoonlijke aandacht. Begeleiding ouderen thuis draait namelijk om warme, vertrouwde zorg. Wij kijken naar jouw specifieke omstandigheden, voorkeuren en wensen. Onze begeleiding wordt (zo veel mogelijk) verzorgt door dezelfde Tzorg-medewerker. Wij geloven namelijk dat persoonlijke zorg alleen waargemaakt kan worden als je niet steeds te maken heeft met verschillende gezichten. Daarom verschijnt telkens jouw eigen, vertrouwde begeleider bij je thuis.

Ouderen begeleiding: zelfredzaamheid vergroten

Zelfredzaam zijn betekent dat je in jouw eigen omgeving (thuis) zelfstandig jouw leven kunt leiden. Soms is het fijn als je hierbij, al dan niet tijdelijk, ondersteund wordt. Onze ouderen begeleiding passen wij aan op ieders unieke situatie, maar kan o.a. bestaan uit: huishoudelijke hulp (schoonmaak, beddengoed verschonen, strijkhulp e.d.), mensen wegwijs maken in de digitale wereld, dagstructuur en -zoals we al eerder benoemden- het vergroten van het sociale netwerk.

Aanvullende diensten naast begeleiding ouderen

Wij bieden naast de reguliere begeleiding ouderen aanvullende handige diensten aan. Denk aan een maaltijdservice, een opticien aan huis, een thuiskapper of een klusjesman. We regelen ook graag hulpmiddelen en verpleegartikelen voor u. Naast begeleiding ouderen, begeleiden wij ook mensen met een beperking/handicap, mensen die last hebben van mentale klachten of die herstellende zijn na een operatie.

Wij zijn actief in heel Nederland. In 298 gemeenten leveren onze vakbekwame mensen huishoudelijke hulp en individuele begeleiding aan huis, waaronder begeleiding ouderen thuis.

De aanvraag van begeleiding ouderen

Voor begeleiding ouderen kun je een indicatie aanvragen bij het Wmo-loket van jouw gemeente. Begeleiding ouderen thuis door Tzorg wordt vergoed vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Een indicatie is daarom vereist. jouw gemeente beoordeelt jouw aanvraag. Nadat zij een positieve indicatie hebben afgegeven, starten wij met onze begeleiding. Voor ouderen begeleiding geldt enkel de wettelijke eigen bijdrage van €20,60 per maand. Een vast bedrag dat voor iedere burger gelijk is, ongeacht het inkomen. De rekening van €20,60 ontvang je van en dien je te betalen aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK).

Meer informatie? Neem contact met ons op

7,6
Vertrouwen in onze thuishulp
  • Een betrokken hulp
  • Wijkgericht: altijd dichtbij
  • ISO 9001 gecertificeerd
Rating

Wil jij individuele begeleiding? Dit zijn de stappen.

  • Kies de hulp die je nodig hebt

    Wil je graag individuele begeleiding? Maar weet je nog niet welke hulp bij jou past?

    Bekijk wat Tzorg voor jou kan doen

  • Bereken jouw Wmo-indicatie

    Kom er achter of je in aanmerking komt voor de hulp die je wenst.

    Bereken jouw Wmo-indicatie

    Beantwoord onderstaande vragen en bekijk of je recht hebt op een Wmo-indicatie.

    Ik heb hulp nodig bij grote of kleine huishoudelijke taken omdat ik deze zelf niet meer kan.

    Ik kan beperkt of niet meedoen in de samenleving.

    Ik heb een medische beperking.

    Ik heb langdurige zorg nodig en onvoldoende mogelijkheden om dit zelf op te lossen.

    Zoek de gegevens van jouw gemeente om hulp aan te vragen via de Wmo.

    scroll verder
  • Ga naar het Wmo-loket

    Om je aan te melden heb je een indicatie nodig op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Via jouw gemeente vraag je de gewenste hulp aan bij het Wmo-loket.

  • Kies een zorgorganisatie in jouw gemeente

    Jouw gemeente neemt contact met je op over een Wmo-indicatie. Je hoort dan of je in aanmerking komt voor hulp, welke soort hulp en hoeveel uur per week. Vervolgens kies je zelf uit een van de zorgorganisaties in jouw gemeente.

    Kies je voor Tzorg, dan meldt de gemeente je aan. Daarna neemt Tzorg contact met je op.

Heb je een vraag?

Dan nemen we graag contact met je op om je verder te helpen. Dit doen we via de mail of telefonisch, wat jouw voorkeur heeft.