Strijkhulp aan huis: gemakkelijk en vertrouwd

Iedereen wil graag een zo zelfstandig mogelijk leven leiden, het liefst thuis, in de eigen vertrouwde omgeving. Met het ouder worden of als u herstellende bent van ziekte lukt het misschien niet meer om alle taken van het huishouden zelf te doen. Dan is het belangrijk de juiste hulp te krijgen, bijvoorbeeld strijkhulp aan huis. Tzorg biedt deze hulp, vertrouwd en dichtbij. Doordat wij werken met vaste thuishulpen bent u verzekerd van persoonlijke aandacht en een vertrouwd gezicht uit uw buurt.

 

Wij nemen u werk uit handen met onze strijkhulp

De ondersteuning en begeleiding van Tzorg is erop gericht dat u uw leven zo zelfstandig mogelijk vorm kunt geven. Als u moeite heeft met de dagelijkse huishoudelijke dingen, zoals strijken, is dat vervelend. Met onze strijkhulp aan huis nemen wij u die zorg uit handen.

Tzorg maakt het, in meer dan 300 gemeenten, aangenaam voor mensen in hun eigen huis, in hun eigen buurt. Dit doen wij door het aanbieden huishoudelijke hulp -waaronder strijkhulp- en begeleiding met persoonlijke aandacht. Als u strijkhulp krijgt, is het prettig als u kunt rekenen op een ‘vast gezicht’. Bij Tzorg krijgt u een vaste thuishulp. Dit geeft het vertrouwde gevoel dat wij belangrijk vinden.

Lees meer hulp bij het huishouden

 

Meer dan alleen strijkhulp

Soms heeft u extra ondersteuning nodig om uw leven zo aangenaam en zelfstandig mogelijk vorm te geven. Zo kan het zijn dat u (tijdelijk) hulp nodig heeft bij het huishouden of specifieke ondersteuning, zoals strijkhulp. Van onze strijkhulp aan huis kunt u meer verwachten; er is altijd ruimte voor een gezellig praatje of een luisterend oor. Die persoonlijke aandacht vinden wij heel belangrijk, net dat beetje meer.

Misschien heeft u behoefte aan meer ondersteuning dan alleen strijkhulp. Tzorg biedt een uitgebreid pallet aan huishoudelijke hulp. Zo kunnen wij u ook helpen met de schoonmaak, bedden verschonen en bieden wij een aantal extra diensten die het u gemakkelijk maken. Bijvoorbeeld een maaltijdservice, hulpmiddelen en verpleegartikelen of iemand die uw tuin bijhoudt.

Lees meer over onze extra services

 

Aanvraag en kosten van strijkhulp

Voor iedereen die dit (tijdelijk) nodig heeft, bieden wij strijkhulp aan huis. Strijkhulp valt onder onze hulp bij het huishouden. Hiervoor is een indicatie nodig op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). U vraagt deze aan bij het Wmo-loket van uw gemeente. De gemeente beoordeelt vervolgens of u een indicatie voor strijkhulp krijgt.

Vanaf 1 januari 2024 betalen mensen die Wmo hulp krijgen alleen een eigen bijdrage van €20,60 per maand. Deze eigen bijdrage is niet inkomensafhankelijk en dus gelijk voor iedereen. De rekening voor de eigen bijdrage krijgt u via het CAK (Centraal Administratie Kantoor).

 

Meer informatie? Of hulp bij uw zorgaanvraag?

Neem contact met ons op