Verbeteren planning – Veel gestelde vragen voor thuishulpen

Het is zover, na een lange voorbereiding zijn we begonnen met het verder optimaliseren van de planning. Eerder ontving je hier deze informatiemail over.

We kunnen ons voorstellen dat je hier vragen over hebt. Daarom hebben we een overzicht gemaakt met veel gestelde vragen en antwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met het planbureau van jouw vestiging. Of jouw planning verandert weten we op dit moment nog niet, dus daar kunnen we nog geen antwoord op geven. Mocht dit zo zijn, dan hoor je van ons.

Waarom optimaliseren we de planning?
De krapte op de arbeidsmarkt in de zorg is groot en wordt de komende jaren naar verwachting alleen maar groter. Ook Tzorg heeft te maken met de effecten van deze krapte, waardoor veel cliënten nog wachten op zorg. De druk die medewerkers hierdoor ervaren, de oplopende ziekmeldingen en uitval als gevolg van corona en de coronamaatregelen doen hier nog een schepje bovenop.
Door de huidige situatie, maar ook met oog op het beschikbaar houden van zorg thuis in de toekomst is een andere aanpak van onze zorg noodzakelijk. Daarom gaan wij de beschikbaarheid van medewerkers zo efficiënt mogelijk benutten en willen wij bijdragen aan een betere werk/privé balans.

Mijn cliënt heeft al een brief ontvangen, maar ik heb nog niets gehoord over wijzigingen in mijn planning?
We hebben onze cliënten afgelopen week per brief geïnformeerd over wijzigingen van hun zorgmoment. Omdat de cliënten misschien niet kunnen op het nieuwe zorgmoment, kan jouw planning nog veranderen. Zodra jouw planning definitief is, krijg je hierover bericht.

Waarom verandert mijn planning?
Met behulp van een technisch hulpprogramma kijken we naar de meest logische planning voor jouw zorgmomenten. Hierdoor hoef je minder lang te reizen tussen cliënten en houd je meer tijd over voor jezelf. Of misschien houd je zelfs wel tijd over om bij een nieuwe cliënt te werken. Wat betekent dat we meer cliënten kunnen helpen die nu nog wachten op zorg.

Blijf ik wel bij mijn vaste cliënten werken? 
Het uitgangspunt is dat je gewoon blijft werken bij jouw vaste cliënten. Vanuit onze missie Aangenaam thuis en onze kernwaarden vinden wij het belangrijk en noodzakelijk dat we de vaste koppels in stand houden.

Wanneer verandert mijn planning? 
De wijzigingen gaan in vanaf januari 2022. Mocht jouw planning veranderen, dan krijg je een seintje van ons en zie je in ONS medewerkersportaal hoe jouw nieuwe planning er vanaf januari uitziet.

Kan ik nog wel pauze houden tussen twee cliënten?  
Als jij pauze wilt houden tussen twee cliënten, bijvoorbeeld om te lunchen, dan houden we hier rekening mee. Je kan dit aangeven bij je planner.  

Moet ik dan haasten/sneller fietsen tussen mijn cliënten?
Het verbeteren van de planning betekent niet dat je in kortere tijd naar jouw cliënten moet fietsen, maar dat je reisafstand en dus reistijd een paar minuten vermindert.

Geldt dit ook voor de reistijd per auto/bus/OV? 
We willen de planning van alle zorgmomenten zo efficiënt mogelijk maken, daar valt ook de reistijd per auto, bus of het OV onder.

Wat als mijn cliënten niet van dag/tijd willen veranderen? 
Bij het aanpassen van de planning houden we rekening met niet-beschikbaarheid van de cliënt bijvoorbeeld door werk, dagopvang of vanwege een medische reden. Mocht jouw cliënt om een andere reden niet van dag/tijd willen veranderen, dan gaan wij hier het gesprek over aan met je cliënt.

Wat gebeurt er als een cliënt niet beschikbaar is op het moment dat de meest logische route kan worden afgelegd?
Mocht jouw cliënt niet beschikbaar zijn, bijvoorbeeld door werk, dagopvang of vanwege een medische reden dan houden wij hier rekening mee. We gaan hierover in gesprek met de cliënt en passen de planning daarop aan.

Wat als ik niet van dag/tijd wil veranderen?
We begrijpen dat je het liefst jouw huidige ritme behoudt, maar het is noodzakelijk dat we de planning van de zorgmomenten verder optimaliseren. De belangrijkste reden hiervoor heeft te maken met het verminderen van de reistijd voor alle thuishulpen. Niet alleen zorgen we daarmee voor een betere werk/privé balans, maar hierdoor houd je eventueel tijd over om bij een nieuwe cliënt te werken. Wat betekent dat we meer cliënten kunnen helpen die nu nog wachten op zorg. Vanwege de krapte op de arbeidsmarkt kunnen we die extra hulp hard gebruiken. We doen daarom een beroep op jouw flexibiliteit en vragen je om je nieuwe planning in ieder geval een aantal weken te proberen.

Hoe heeft Tzorg jullie en cliënten geïnformeerd?
Cliënten hebben bij de najaarseditie van het Thuis magazine een brief met een aankondiging ontvangen. Begin december hebben zij een brief gekregen over de wijzigingen van hun zorgmomenten per 3 januari 2022. In het cliënttevredenheidsonderzoek hebben we een groep cliënten een aantal vragen gesteld.

Via de Ttijd die je maandelijks ontvangt hebben we jou als medewerker geïnformeerd over het wijzigen van de planning. Daarnaast kreeg je nog een informatiemail met meer informatie over het verbeteren van de planning en een mail waarbij we je vroegen om je beschikbaarheid aan ons door te geven.