Vermindering regels in de thuiszorg

Di 02 april

Rita Verdonk op bezoek bij Tzorg voor schrapsessie

Op 2 april bezocht Rita Verdonk Tzorg, landelijke thuiszorgorganisatie in de Wmo zorg. Zij helpt minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) om de administratieve rompslomp in de jeugd- en thuiszorg terug te dringen. Daarvoor gaat ze om de tafel met werkgevers en professionals om regels te schrappen. Zij neemt altijd een paarse krokodil mee als symbool voor onnodige bureaucratie.

Onder leiding van een team van stafmedewerkers en thuishulpen van Tzorg begeleidde de oud-minister een zogenaamde schrapsessie. Aan de hand van snappen, schrappen en kappen ging het gesprek over welke regels en werkwijzen overbodige administratie opleveren. Hierbij kwamen diverse onderwerpen voorbij. Administratieve handelingen die thuishulpen uitvoeren, het proces van indicatie tot facturatie, de toezichthouding vanuit gemeenten en de administratie rondom SROI (Social Return on Investment).

Marianne de Winter, algemeen directeur Tzorg: “De samenwerking met gemeenten verloopt goed, maar de onderlinge administratie kan efficiënter. Er is bijvoorbeeld een landelijke standaard op het gebied van i-WMO maar we merken dat iedere gemeente dat toch anders invult. Wij zetten graag onze landelijke ervaring in om dat regionaal met de gemeenten beter te organiseren.”

Patricia Strik, regiomanager Tzorg is blij verrast: “Waar nodig gaat Rita Verdonk met ons mee voor schrapsessies met gemeenten. Ik heb het vertrouwen dat we met elkaar in staat zijn om de administratieve processen te verminderen. We hebben tenslotte allemaal hetzelfde doel. De zorg betaalbaar houden zodat meer tijd over is voor de cliënt. Het gaat er tenslotte om dat zij langer aangenaam thuis kunnen wonen.”

Terug naar alle nieuwsberichten