Tzorg neemt hulp bij huishouden Amaris Zorggroep over

Wo 11 september

Vanaf oktober 2019 neemt Tzorg de hulp bij het huishouden van Amaris Zorggroep gefaseerd over. In oktober wordt de hulp bij het huishouden overgenomen in Baarn en Bunschoten en in november volgt Soest en Nijkerk. Met de overige gemeenten treedt Amaris Zorggroep in overleg.  

Na zorgvuldige afweging kiest Amaris Zorggroep ervoor om, voor de thuiswonende cliënten, zich te richten op haar kernactiviteit: professionele complexe zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) en de Zorgverzekeringswet (Zvw). Zij kiezen ervoor om de hulp bij het huishouden over te dragen aan Tzorg, specialist als leverancier van huishoudelijke zorg binnen de Wmo.

Door deze ontwikkeling gaan de huishoudelijk medewerkers en planners van Amaris die werkzaam zijn in de extramurale zorg over naar Tzorg. Het uitgangspunt is dat hun baan, salaris en werktijden onveranderd blijven. Ook de cliënten met indicatie zijn gegarandeerd van een gecontinueerde levering van hulp bij huishouding. Op deze manier verandert er voor alle betrokkenen zo min mogelijk.

 

Volwaardige partner

Amaris Zorggroep werkt al langer prettig samen met Tzorg. Beide organisaties hebben als doel dat de cliënt zo lang mogelijk aangenaam thuis kan blijven wonen. Cliënten kunnen daarom blijven rekenen op de zorg die zij nodig hebben en behouden hun vertrouwde huishoudelijke hulp.

 

Vlnr: René Hup (bestuurder – Amaris Zorggroep), Jeroen Kamerbeek (directeur commercie – Tzorg), Janet Zwanenburg (directeur zorg thuis – Amaris Zorggroep), René Akkermans (directeur zorg – Tzorg).

 

Terug naar alle nieuwsberichten