Tzorg neemt deel aan Thuiszorg battle

Wo 24 april

Vier thuiszorgorganisaties streden op 15 maart om de aandacht van werkzoekenden tijdens de Thuiszorg Battle bij UWV Rijk van Nijmegen. “Een event dat duidelijk de huidige situatie op de arbeidsmarkt laat zien”, volgens een van de deelnemende organisaties. De battle vond plaats tussen Tzorg, Acteon, Actief Zorg en Interzorg en werd georganiseerd door het WerkgeversServicepunt. Wat zijn de eerste resultaten?

Bas Kusters, zorgcoördinator Tzorg: “Wij zijn heel enthousiast over de Thuiszorg battle! We hebben naar aanleiding van de live shows met werkzoekenden drie nieuwe collega’s verwelkomd en twee doorverwezen naar onze zusterorganisatie CSU voor een functie in de schoonmaakbranche. Met onze deelname konden we Tzorg op een goede manier presenteren en concreet invulling geven aan onze maatschappelijke betrokkenheid. Mooi om te zien dat de juryleden – 25 werkzoekenden – oprecht geïnteresseerd zijn in het werken in de thuiszorg.”

Battle

De thuiszorgorganisaties streden op 15 maart voor een jurypubliek van 25 werkzoekenden die zich hadden ingeschreven bij UWV. De presentaties bestonden uit een prijzenquiz en een een informatieve presentatie. Ook vertelde een thuiszorgmedewerker over de dagelijkse werkzaamheden en doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf. Uit alle battles bleek de grote aandacht voor de cliënt en de waardering die je als thuiszorgmedewerker krijgt van cliënten.

Jurypubliek

De battle jury bestond uit werkzoekenden die zich kwamen oriënteren op een carrièreswitch. De helft van de deelnemers had al een bewuste keuze gemaakt voor een baan in de thuiszorg. Na de battle kon het enthousiaste jurypubliek in ‘live shows’ nader kennismaken met de medewerkers van de thuiszorgorganisatie van hun keuze: Tzorg, Acteon, Actief Zorg en Interzorg. Ook werden er direct vervolggesprekken gepland.

Experimenteren

Bas Kusters, zorgcoördinator Tzorg: “Met de aantrekkende arbeidsmarkt en de toenemende vraag aan hulp in de huishouding is het voor ons een uitdaging om aan voldoende en kwalitatief goede medewerkers te komen; medewerkers die gedreven zijn om onze cliënten in een zo goed mogelijke hulp te voorzien. We zouden het toejuichen als deze battle tweemaal per jaar georganiseerd zou worden.”

“Werkgevers moeten steeds meer hun best doen om kandidaten te vinden, binnen te halen en werknemers te behouden. Daar ondersteunen wij graag bij,” vertelt Laura Boers, adviseur UWV WerkgeversServicepunt Rijk van Nijmegen. “We experimenteren met allerlei soorten ‘ontmoetingen’ tussen werkgevers en werkzoekenden; denk aan speeddates, omscholingsmarkten, meewerk- en inspiratiedagen en nu dus de Thuiszorg Battle.”

Laura vervolgt: “Met deze live battle zien we dat werkgevers direct resultaat ontvangen van hun inspanningen op wervingsgebied; er werden direct al vervolggesprekken gepland met onze kandidaten. Ook zijn er in de tussentijd al mensen in dienst getreden! Mooi ook dat de deelnemende thuiszorgorganisaties elkaar opzochten en hun ambities met elkaar bespraken. Dat is de extra winst van deze geslaagde dag.”

 

Bron: UWV WerkgeversServicepunt Rijk van Nijmegen

Terug naar alle nieuwsberichten