De 10 favorieten van onze kanjers

Do 25 april

Onze thuishulpen en begeleiders zijn de visitekaartjes van Tzorg. In elke editie zetten we twee collega´s in het zonnetje. Zij zijn aangedragen door hun cliënten. We introduceerden de T-trofee als blijvende herinnering aan de eretitel.

Thuishulp Avelien Nierop uit Andijk is voorgedragen door Marijke Aker. De reden: ‘Een grotere kanjer dan Avelien bestaat echt niet. Ze is hartelijk, belangstellend en zorgzaam.’ Met een bos bloemen én T-trofee werd Avelien verrast. Om haar beter te leren kennen, vroegen we haar om haar 10 favorieten.

Foto: Avelien Nierop, Marijke Aker en Miranda Runia

 

De 10 favorieten van Avelien

1. Gerecht Ik vind eigenlijk alles lekker.
2. Vakantiebestemming Zuid Polen. Dat vond ik een hele mooie reis, vooral Auschwitz was heel indrukwekkend. Dat blijft me altijd bij.
3. Stad Ik ga regelmatig naar winkelcentrum Streekhof in Grootebroek. Ik woon in Andijk en dat is bij mij in de buurt.
4. Hobby/vrije tijd Ik lees veel, maar heb niet echt een favoriet boek. Bij de bibliotheek kijk ik wat me aanspreekt.
5. Puzzel Sudoku’s.
6. Spelletje Ik vind sjoelen altijd erg gezellig.
7. Dier Een kat. Ik heb er twee gehad, maar had er ook veel werk aan. Als ik minder ga werken, wil ik er wel weer eentje.
8. Sport Tennis en badminton. Dat heb ik gedaan maar doe ik niet meer actief want ik vind dat ik al genoeg in beweging ben.
9. Mooiste werkervaring De dankbaarheid van de mensen. Waar ik ook kom, het valt altijd in goede aarde.
10. Lijfspreuk Pluk de dag!

 

Mevrouw Van Moorsel en meneer Thijssen dragen hun thuishulp Renata Kok-Nooyen aan als kanjer. Renata poetst naar alle tevredenheid bij mevrouw Van Moorsel. Ze komt meestal al een half uur voor tijd, om samen de week door te spreken. Ook Renata kreeg een ware T-trofee. Een mooie gelegenheid om haar beter te leren kennen.

Foto: Jessica Lavrijsen, Rentata Kok-Nooyen en mevrouw van Moorsel

 

De 10 favorieten van Renata

1. Film De doornvogels. Het is een film die gaat over een priester die verliefd wordt en dat mag natuurlijk niet. Heel ontroerend.
2. Muziek Abba en The Classics.
3. Gerecht Een ovenschotel met lang gegaard rundvlees, champignons, prei en puree. Als ik die maak, bel ik mijn kinderen om te komen eten.
4. Vakantiebestemming Canada. Daar woont mijn zoon al tien jaar. Ik probeer er elk jaar naar toe te gaan. Vorig jaar ben ik er twee maanden geweest als au pair voor mijn kleinkind.
5. Vrijetijdsbesteding Voorlezen aan mijn kleinkinderen.
6. Sport Op zaterdagochtend ga ik altijd 5 km wandelen met mijn vriendin, dan maken we een mooie boswandeling. Door de week wandel ik ieder avond met mijn buurvrouw.
7. Werkervaring Bij meneer Thijssen. Hij is alleen, heeft geen kinderen en bijna geen familie. Daar ben ik een manusje van alles. Ik ga bijvoorbeeld ook met hem naar de dokter.
8. Spelletje Samen kleuren met Lola, mijn kleinkind.
9. Buitenactiviteit Kampvuur maken bij mijn vriendin achter het huis.  Als het koud is drinken we er een glühwein bij, in de zomer is het fijn met een glaasje wijn.
10. Uitspraak Is er niks lekkers? Ik ben namelijk gek op snoep.

 

 

Terug naar alle nieuwsberichten