Geluksmomenten tijdens NL doet

Vr 09 maart

Op 9 maart was het NLdoet, de landelijke dag van het vrijwilligerswerk. Onze Tzorg collega´s in Rijswijk bezorgden op deze dag, samen met leerlingen van het Segbroek college, geluksmomentjes bij 40 cliënten. Cliënten konden zelf een geluksmoment uitkiezen. Geluk is immers voor iedereen anders, maar iedereen is het erover eens dat het vaak in de kleine dingen zit. Er werden tuintjes opgeknapt, klusjes in huis gedaan, lunches verzorgd en vooral veel vragen over tablets en telefoons beantwoord.

Geluk zit in kleine dingen

Wat is geluk en hoeveel heb je nog nodig om gelukkig te zijn als je ouder bent?Geluk zit in kleine dingen, zo blijkt. En dat is mooi, want het dagelijks leven
zit vol met kleine geluksmomentjes die iedereen kan beleven.

Voor jong en oud staat gezondheid op nummer één als het gaat om geluk. Gevoelens van eenzaamheid zorgen juist voor een ongelukkig gevoel. Dan gaat het niet om hoeveel mensen je kent, maar om de kwaliteit van de contacten. Niet zo gek natuurlijk.

Uit een onderzoek door ouderenorgani-satie PCOB blijkt, dat 73% van de ouderen zich een gelukkig mens voelt. Dat is een mooi percentage. En dat geluk zit ‘m dus niet in grote gebaren, maar in kleine details: een zingende vogel, een compliment of een gezellig samenzijn.

 

Terug naar alle nieuwsberichten