Column wethouder Cuijpers: Oor te luister leggen

Wo 09 januari

Voor meneer De Wit zijn de medewerksters van Tzorg inmiddels een bekend gezicht. Ze komen hem al een tijdje helpen met de huishoudelijke klussen. Samen met zorgcoördinator Gosse Haga en medewerkster Loes Koolen mocht ik een dagje meedraaien in het kader van de MeezorgWeek.

De hele thuiszorgploeg werd hartelijk ontvangen door meneer De Wit en er was even tijd voor een kopje koffie en een praatje. Zoveel hulpen die zijn interieur weer spik en span zouden maken, daar was meneer De Wit erg verheugd over. Samen met de medewerksters van Tzorg ging ik aan de slag met een aantal huishoudelijke taken.

Persoonlijk contact

De MeezorgWeek is bedoeld om duidelijk te maken dat het persoonlijke contact en het sociale aspect van deze dienstverlening belangrijk zijn. Het maakt dat mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen en zich minder eenzaam voelen. Soms is de thuishulp het enige bezoek dat mensen ontvangen.

Dan is het goed dat de medewerkers eenzaamheidssignalen kunnen doorgeven aan de steunpunten in de wijken, zodat meer aandacht kan worden geschonken aan vereenzaamde mensen. Het is belangrijk dat mensen in een schoon en leefbaar huis wonen. Dat voelt prettig en geeft mensen voldoening. Daarom is het goed dat de gemeente met zorgaanbieders goede afspraken heeft gemaakt over de inzet van de thuishulp voor onze inwoners. En dat de thuishulp het goed doet, blijkt wel uit de hoge score die de gebruikers geven voor het werk dat de medewerkers verrichten.

Leuk en leerzaam

Het was een leuke, maar vooral ook leerzame ochtend. Mijn ervaringen ga ik zeker meenemen. Meneer De Wit van harte bedankt voor uw gastvrijheid en de medewerksters van Tzorg voor alle begeleiding!

Lees meer in de Thuis.

Portretten college

Henk Cuijpers is wethouder in de Limburgse gemeente Nederweert. Hij nam een kijkje in de keuken van de thuiszorg. In Nederweert is Tzorg één van de gecontracteerde aanbieders voor huishoudelijke hulp. 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar alle nieuwsberichten