Van 23 tot en met 27 september zagen en ervaarden alle kantoormedewerkers van Tzorg hoe het er dagelijks aan toegaat bij de cliënten thuis.

 

Vakbond, gemeenten en samenwerkingspartners

Naast de Tzorg-medewerkers liepen onder andere ook mee Kick van der Pol, voorzitter van Raad van bestuur van TotalCare, Aaldert Mellema, bestuurder CNV Zorg & Welzijn, Birgit op de Laak burgemeester van Nederweert, Marian de Kleermaeker van ministerie VWS en verschillende beleidsmedewerkers van diversen gemeenten, MantelzorgNL en ZorgthuisNL.

 

Inzicht en respect

Zowel de thuishulpen als de meelopers vonden het meezorgen enorm waardevol. Het heeft gezorgd voor nieuwe inzichten en extra begrip en respect voor wat de thuishulpen dagelijks doen om mensen langer aangenaam thuis te laten wonen. Ook de cliënten waardeerden de interesse en extra hulp.

 

Meezorgdates in beeld

Wil je nog even nagenieten? Bekijk dan de aftermovie via deze link.

 

Een aantal regionale media besteedde aandacht aan de meezorgdates:

Noordhollands Dagblad: ‘Lang leve de thuiszorg

Eindhovens Dagblad: ‘Thuishulp is zoveel meer dan poetsen

Omroep Vlaardingen: Interview met algemeen directeur Marianne de Winter

Op onze Facebookpagina vind je een overzicht van de MeeZorgWeek.

 

 

 

Onlangs bezochten we samen met 20 cliënten uit Den Bosch en Noordoost-Brabant een voetbalwedstrijd van FC Den Bosch. Onder het genot van een drankje aanschouwden zij de wedstrijd.

FC Den Bosch stelde entreekaarten aan ons beschikbaar in samenwerking met de FC Den Bosch Foundation, waarvoor we ze erg dankbaar zijn! Het was een geslaagde avond.

Op 9 maart was het NLdoet, de landelijke dag van het vrijwilligerswerk. Onze Tzorg collega´s in Rijswijk bezorgden op deze dag, samen met leerlingen van het Segbroek college, geluksmomentjes bij 40 cliënten. Cliënten konden zelf een geluksmoment uitkiezen. Geluk is immers voor iedereen anders, maar iedereen is het erover eens dat het vaak in de kleine dingen zit. Er werden tuintjes opgeknapt, klusjes in huis gedaan, lunches verzorgd en vooral veel vragen over tablets en telefoons beantwoord.

Geluk zit in kleine dingen

Wat is geluk en hoeveel heb je nog nodig om gelukkig te zijn als je ouder bent?Geluk zit in kleine dingen, zo blijkt. En dat is mooi, want het dagelijks leven
zit vol met kleine geluksmomentjes die iedereen kan beleven.

Voor jong en oud staat gezondheid op nummer één als het gaat om geluk. Gevoelens van eenzaamheid zorgen juist voor een ongelukkig gevoel. Dan gaat het niet om hoeveel mensen je kent, maar om de kwaliteit van de contacten. Niet zo gek natuurlijk.

Uit een onderzoek door ouderenorgani-satie PCOB blijkt, dat 73% van de ouderen zich een gelukkig mens voelt. Dat is een mooi percentage. En dat geluk zit ‘m dus niet in grote gebaren, maar in kleine details: een zingende vogel, een compliment of een gezellig samenzijn.