Kanjers van het Kwartaal

Onze thuishulpen en begeleiders staan iedere dag met een warm hart klaar voor hun cliënten. Daarom zetten we ieder kwartaal twee van deze toppers extra in het zonnetje als Kanjers van het Kwartaal. Zij worden genomineerd door hun cliënten. Dit keer zijn dat Susie Erasmus en Brigitte van Asselt. 

 

Susie Erasmus

Susie Erasmus komt al 10 jaar bij mevrouw Rendering-Medendorp over de vloer. Al vanaf de eerste dag hadden de twee een échte klik. Mevrouw: ‘We hebben veel dezelfde ideeën en kunnen gezellig kletsen in de pauze. Als Susie komt, merkt ze meteen hoe het met mij is.’ Om de twee beter te leren kennen, stelden we ze een paar vragen.

Welke beroepen heeft u beoefend, mevrouw Rendering-Medendorp?
Ik werkte een aantal jaar op de administratie van een ziekenfondskantoor.

Susie, heb jij ander werk gedaan dan thuishulp?
Voorheen heb ik in een schoenenzaak in Weert gewerkt. Vervolgens ben ik in Eindhoven gaan wonen en ben ik thuishulp geworden.

Mevrouw, kunt u zeggen waar Susie écht goed in is?
Ze is ontzettend precies in alles wat ze doet. Als ze niet 100% tevreden is, zorgt ze ervoor dat het toch goed komt!

Zeg eens Susie, waar heeft mevrouw Rendering-Medendorp talent voor?

Mevrouw is ontzettend creatief! Ze maakt zelf mooie kaarten en heeft al verschillende schilderijen gemaakt met Diamond Painting.

Zou jij graag nog iets nieuws willen leren in je leven, Susie?
Zoveel dingen! Bijvoorbeeld nagelstyling of mensen een pedicure geven. Bij Tzorg zou ik graag nog kwalificaties behalen om verzorgende taken uit te kunnen voeren bij mijn cliënten.

Mevrouw, wat zou u onze lezers nog mee willen geven?
Als schildklierpatiënt ben ik zelf ooit begonnen als vrijwilliger bij de Schildklierstichting. Dat werk bracht mij zoveel voldoening en je helpt helpt mensen écht. Daarom denk ik dat iedereen vrijwilligerswerk zou moeten doen.

Susie, wat heb jij geleerd tijdens jouw werk als thuishulp?
Mijn sociale vaardigheden en contacten zijn ontzettend gegroeid. Ik vind het mooi dat je mensen écht leert kennen en ze kan helpen om iets moois van het leven te maken.

 

Brigitte van Asselt

Mevrouw Beuker wilde haar thuishulp Brigitte van Asselt maar wat graag in het zonnetje zetten! Al ruim acht jaar helpt Brigitte haar bij het huishouden. ‘Soms eten we samen of gaat Brigitte mee naar mijn doktersafspraken. Ze staat altijd voor me klaar.’ We leerden dit vrolijke duo beter kennen tijdens een kort interview.

Mevrouw, welke beroepen heeft u beoefend?
Ik verzorgde ouderen in een bejaardentehuis.

Brigitte, waar heeft mevrouw talent voor?
Mevrouw heeft vaak een nieuwe start moeten maken in haar leven. En ondanks alle tegenslag is ze altijd vrolijk. Daar heb ik veel respect voor.

Mevrouw, waar is Brigitte écht goed in?
Ze is in alles zo goed! Maar dat we samen zoveel lol hebben, is voor mij écht de kers op de taart.

Brigitte, wat zou jij nog graag willen leren?
Naar school hoeft van mij niet meer, maar ik zou wel graag nog meer voor mensen willen betekenen. Ik zou bijvoorbeeld eenzame mensen op willen halen met een busje zodat we samen op pad kunnen om iets leuks te doen. Zoals naar een winkelcentrum of een terrasje pakken.

Wat is het mooiste wat jij van mevrouw Beuker geleerd hebt?
Mevrouw is altijd positief ingesteld, ongeacht wat haar overkomt. Zelfs als ze een slechte dag heeft, weet ze mij te verwelkomen met een lach. Wanneer ik dan een slechte dag achter de rug heb, denk ik aan haar. Als zij positief kan zijn, kan ik het ook!

Brigitte, waarom heb je voor het vak thuishulp gekozen?
Door persoonlijke omstandigheden, ben ik uit noodzaak bij Tzorg begonnen. En nu werk ik er al jaren met veel plezier. Ik heb een marktkraam gehad waardoor ik veel sociale vaardigheden opgedaan heb, welke ik nu goed kan gebruiken. Ook ben ik een echt mensenmens en wil andere helpen. Daarom past de thuiszorg ook goed bij mij.

Brigitte, wat zou jij andere mee willen geven over werken in de thuiszorg?
Je werkt met je handen, maar doet dit werk vooral met je hart. Mensen hebben je nodig en jij kunt iets voor ze beteken. Dat kan met iets groots, maar ook zeker met iets kleins. Het levert zoveel waardering op. Wanneer jouw cliënt je dan ook nog nomineert voor Kanjer van het Kwartaal, voelt dat als een kroon op je werk.