Kanjers van het Kwartaal

Onze thuishulpen en begeleiders zijn de visitekaartjes van Tzorg. Daarom zetten we elk kwartaal weer collega’s in het zonnetje. Afgelopen kwartaal waren dat Peter Vossen, Marjolijn Burgman en Ellen Delis.

 

Peter Vossen

Meneer Vervuurt droeg Peter Vossen voor als Kanjer van het Kwartaal. Meneer en Peter kennen elkaar nog van de tijd dat meneer zelf in de zorg werkte. Nu hij zelf ondersteuning nodig heeft na 9 herseninfarcten, ziet hij écht hoe goed Peter is. ‘Hij werkt al 3,5 jaar bij mij en hij heeft ontzettend veel liefde voor de cliënten, is nauwkeurig en poetst als Meister Proper. Hij verdient deze prijs!’ Om erachter te komen hoe goed deze twee elkaar écht kennen, stelden we ze een paar vragen.

Wat is Peters favoriete seizoen?
Meneer Vervuurt: Het is absoluut niet mijn favoriete seizoen, maar Peter houdt van de herfst. Dan vertelt hij dat hij het thuis gezellig maakt als de dagen korter worden. Peter: Ik hou ook zo van die mooie herfstkleuren.

Over welk onderwerp praat meneer Vervuurt het liefst?
Peter: Meneer en ik praten over mijn privéleven, zonder dat werk en privé in elkaar overlopen. Ik kan mijn ei hier kwijt en meneer staat voor me klaar met goede raad. Het is hartverwarmend dat hij zo betrokken is.

Waar kan meneer Vervuurt altijd om lachen?
Peter: Hij heeft altijd een goed humeur met een grote glimlach op zijn gezicht! Maar we moeten samen ook vaak lachen om mijn droge humor.

Meneer Vervuurt antwoordt grinnikend: We liggen regelmatig in een deuk samen!

Wat is Peters grootste talent?
Meneer Vervuurt: Peter zet zich in voor anderen en is er altijd voor je. Soms cijfert hij zichzelf weg, maar dat laat ik hem dan ook weten.

Wat is Peters favoriete muziekgenre?
Meneer Vervuurt: Als Peter komt werken, zet ik altijd classic disco op.

Peter: Ik vind het heerlijke muziek om mee te werken!

Wat is meneer Vervuurts meest dierbare bezit?
Peter: Zijn gezondheid. Door de herseninfarcten besef je ineens hoe snel iets kan veranderen en krijg je waardering voor je gezondheid.

Meneer Vervuurt: Maar bij mij is het glas wel altijd halfvol! Laten we leven, wie doet ons wat!

Welke talen spreekt Peter?
Meneer Vervuurt: Peter spreekt uiteraard Limburgs. Maar daarnaast ook goed Nederlands, Duits
en Engels.

 

Marjolijn Burgman en Ellen Delis

 

Mevrouw De Leeuw-Boon wachtte speciaal totdat ze een invalhulp kreeg om die om hulp te vragen om haar twee vaste hulpen te nomineren als Kanjers van het Kwartaal. Zo wordt de verrassing nog groter en ook zorgcoördinator Hansje werd betrokken in het complot. Ellen Delis en Marjolijn Burgman wisten dan ook van niets en werden aangenaam verrast toen hen de bloemen werden overhandigd. Hieronder leest u hoe goed deze drie gezellige dames elkaar kennen.

Welke talen spreekt mevrouw de Leeuw?
Ellen: Mevrouw spreekt Frans denk ik en natuurlijk Nederlands. En ze heeft ooit een briefwisseling gehad in het Esperanto.

Over welk onderwerp praat Ellen het liefst?
Mevrouw de Leeuw: Tja, er zijn zoveel onderwerpen waar we graag samen over praten. Politiek, vakantie, detective boeken. Maar dan denk ik toch politiek.

Ellen: Klopt, en sporten.

Wat zijn de hobby’s van mevrouw de Leeuw?
Marjolijn: De grootste hobby is haar chihuahua ‘King’. En bakken, ze probeert graag receptjes uit. Eerst handwerkte ze ook veel, maar dat gaat niet meer zo goed nu.

Mevrouw de Leeuw: Ja en ik lees ook graag.

Wat is het grootste talent van Marjolijn?
Mevrouw de Leeuw: Vriendelijkheid. Ze kan zo goed overweg met mensen! En ze kan goed koken en bakken, we wisselen vaak recepten samen uit.

Wat is het lievelingseten van Ellen?
Mevrouw de Leeuw: Een gebakken biefstukje denk ik? En asperges.

Ellen: Ja, lekker!

Wat is de favoriete bestemming van mevrouw de Leeuw?
Marjolijn: Dat is een moeilijke, dat zijn er zoveel. Noorwegen? Zwitserland? In ieder geval iets met bergen. Maar ook in Nederland heeft ze veel mooie plekjes gezien.

Wat is het lievelingsseizoen van Marjolijn?
Mevrouw de Leeuw: Oh dat is de zomer, toepasselijk hè.