Individuele begeleiding (IB)

Soms heeft de persoon waarvoor u zorgt wat extra ondersteuning nodig om de dagelijkse zaken te regelen. Met individuele begeleiding zorgen we ervoor dat hij/zij zoveel mogelijk zelf kan blijven regelen en zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen. Om voor individuele begeleiding in aanmerking te komen, is een indicatie nodig op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). In de indicatie staat tot welke zorg iemand toegang krijgt. Deze is aan te vragen bij het Wmo-loket van de gemeente.

Zodra degene waarvoor u zorgt een Wmo-indicatie heeft, gaan we samen aan de slag. Samen kijken we wat er moet gebeuren. Dat kan van alles zijn, zoals hulp bij de administratie, het openen van post of het leggen van sociale contacten. Bij Tzorg krijgen cliënten een vaste, gekwalificeerde begeleider uit de buurt, veilig en vertrouwd.

Direct hulp aanvragen of meer weten?

Wilt u individuele begeleiding van Tzorg aanvragen voor iemand anders of heeft u een vraag over individuele begeleiding? Neem contact op met de zorgcoördinator in zijn/haar regio. U kunt ook het contactformulier invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Uw regiokantoor
Doe de Tzorg postcodecheck
Tzorg levert zorg in meer dan 300 gemeenten. Controleer of we ook in uw buurt actief zijn.